Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
THE GARDENERS
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Τα χωριά του Έβρου

Οι Ιταλοί θεωρούν πως τα καλά φρέσκα ζυμαρικά πρέπει να ανοίγονται με το χέρι.
Οι Ιταλοί θεωρούν πως τα καλά φρέσκα ζυμαρικά πρέπει να ανοίγονται με το χέρι.

Ο Ευτύχης Μπλέτσας προτείνει: Χειροποίητα Ζυμαρικά!

08-03-2013
Οι Ιταλοί θεωρούν πως τα καλά φρέσκα ζυμαρικά πρέπει να ανοίγονται με το χέρι (με πλάστη σαν το φύλλο) πάνω σε ξύλινη επιφάνεια. Έτσι συγκρατούν καλύτερα τη σάλτσα.

Επειδή όμως την τεχνική αυτή παίρνει χρόνια για να την κατακτήσει κανείς, η δεύτερη και αξιοπρεπέστατη επιλογή είναι η μηχανή ζυμαρικών. Στο εμπόριο κοστίζουν περίπου 40-60 ευρώ.

Για την επιλογή της το μόνο σημαντικό κριτήριο είναι να είναι βαριά και καλοφτιαγμενη, ώστε να σας κρατήσει χρόνια.


YΛΙΚΑ

170 γραμμ. φρέσκο Γάλα (γίδινο ή αγελαδινό)
5 Αυγά
1 κ. Σιμιγδάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το μυστικό για τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι τα αγνά προϊόντα. Χρησιμοποιούμε καλό γάλα εποχής, αυγά και σιμιγδάλι!

Bράζουμε το φρέσκο γάλα, μέχρι να φτάσει στους 85 βαθμούς Κελσίου. Σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε ελαφρως και τα αναμιγνύουμε με το βρασμένο γάλα. Προσθέτει σταδιακά το υγρό σε μία λεκάνη, όπου έχουμε ήδη ρίξει το σιμιγδάλι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια σκληρή ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη για τα μακαρόνια στην ειδική μηχανή και τους δίνουμε την μορφή που θέλουμε. Μπορούμε και με το χέρι, να ανοίξουμε μεγάλα χοντρούτσικα φύλλα και να κόψουμε με το μαχαίρι χυλοπίτες. Στρώνουμε τα μακαρόνια σε επίπεδες επιφάνειες και τα αφήνουμε 1-2 μέρες να ξεραθούν. Τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα!

Υ.Γ. Μπορείτε να βράσετε αμέσως τα ζυμαρικά και να μην περιμένετε να ξεραθούν.

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων