Σήμερα είναι: Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
greek english turkish
BLD TIMI MIKRO KERAMARH

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ξαναβγήκαν τα άρματα στον Έβρο
Ξαναβγήκαν τα άρματα στον Έβρο

Ξαναβγήκαν τα άρματα στον Έβρο (φωτογραφίες)

19-05-2017

Ξαναβγήκαν τα άρματα στον Έβρο και καταμετρήθηκε ο χρόνος αντίδρασης και κατάληψης του χώρου διασποράς από τα Οπλικά Αυτοκινούμενα Συστήματα της Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του Έβρου «ΑΨΟΣ».

Η όλη επιχείρηση έγινε με σενάριο άμεσης αντίδρασης σε ξαφνική επίθεση στον ποταμό Έβρο, παίρνοντας όλα τα μέτρα κάλυψης και απόκρυψης. Τα Άρματα και τα Αυτοκινούμενα κινήθηκαν έχοντας μαζί τους το σύνολο των Πυρομαχικών για τις πρώτες ώρες του αγώνα.

Μαζί με τα Άρματα και Πυροβόλα κινήθηκαν και οχήματα μεταφοράς προσωπικού με πλήρη φόρτο και μεταφέροντας και προσωπικό στο εσωτερικό τους.

Οι πολλαπλοί εκτοξευτές απέδειξαν για μια ακόμη φορά την άμεση και τάχιστη θέση που μπορούν να λάβουν να χτυπήσουν και να αλλάξουν θέση βολής.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, ενεργοποιήθηκαν τα Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ»).

Η δραστηριότητα αξιολογήθηκε από το Δ΄ Σώμα Στρατού και διαπιστώθηκε η άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σχηματισμού, το εξαιρετικό ηθικό του προσωπικού και η λειτουργικότητα των οπλικών συστημάτων.