Σήμερα είναι: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
greek english turkish
SUGAR TIMI MIKRO BABY SHOP

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ξεκινούν οι οδοντιατρικές επεμβάσεις με γενική αναισθησία σε άτομα με αυτισμό στο ΠΓΝΕ Αλεξανδρούπολης

Ξεκινούν οι οδοντιατρικές επεμβάσεις με γενική αναισθησία σε άτομα με αυτισμό στο ΠΓΝΕ Αλεξανδρούπολης

31-10-2017

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ικανοποιεί ένα αίτημα 15 ετών.

Τα άτομα με αυτισμό έχουν σοβαρότατα οδοντιατρικά προβλήματα, αλλά δεν είναι δυνατόν να κάτσουν σε καρέκλα οδοντιάτρου. Μόνη λύση μέχρι σήμερα ήταν ο άθλος (για ένα αυτιστικό άτομο) του ταξιδιού σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Με τη συνεργασία του Π.Ε.Δ.Υ. Αλεξανδρούπολης, της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του Συλλόγου Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου "Άγιος Βασίλειος", του Παιδοχειρουργικού τμήματος ΕΣΥ, της Πανεπιστημιακής ΩΡΛ κλινικής και του Αναισθησιολογικού αρχίζουν στο Π.Γ.Ν.Α. οδοντιατρικές επεμβάσεις με γενική αναισθησία σε άτομα με αυτισμό.

Για τον σκοπό αυτό:

1) Με μέριμνα του Διοικητή του Π.Γ.Ν.Ε. και της 4 ης Υ.Π.Ε. μετεκπαιδεύτηκε στη διενέργεια τέτοιων επεμβάσεων, στη Θεσσαλονίκη επί 6μηνο, ο Οδοντίατρος Διευθυντής ΕΣΥ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Π.Ε.Δ.Υ Αλεξ/λης.

2) Ο Σύλλογος Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου "Άγιος Βασίλειος" δώρισε στο Π.Γ.Ν.Α. ένα φορητό οδοντιατρικό μηχάνημα το οποίο και εγκαταστάθηκε στα γενικά χειρουργεία του νοσοκομείου

3) Την προεγχειρητική και μετεγχειρητική νοσηλεία ανέλαβαν το Παιδοχειρουργικό τμήμα ΕΣΥ και η Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική