Σήμερα είναι: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ AL FARO BLD

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο 12χρονος Αλεξανδρουπολίτης Βαλέριος Νάσος
Ο 12χρονος Αλεξανδρουπολίτης Βαλέριος Νάσος

Αλεξ/πολη: O 12χρονος σκακιστής Βαλέριος Νάσος επιλέχτηκε να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Γκάρρι Κασπάροφ

20-06-2017

Μια ξεχωριστή εμπειρία θα ζήσει ο σκακιστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Βαλέριος Νάσος, που θα έχει την ευκαιρία να παίξει με αντίπαλο των Παγκόσμιο Πρωταθλητή Γκάρρι Κασπάροφ!

Ο 12χρόνος σκακιστής, Πρωταθλητής στην κατηγορία του στην Περιφέρεια ΑΜΘ & Σ, επιλέχθηκε μαζί με άλλους 14 Πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες Περιφερειών, να συμμετέχει στον αγώνα Σιμουλτανέ που θα δώσει ο Γκάρρι Κασπάροφ στις 24 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Νιάρχου στην Αθήνα.

Ο Γκάρρι Κασπάροφ θεωρείται ο κορυφαίος σκακιστής όλων των εποχών και βρισκόταν στην 1 η θέση της λίστας των Διεθνών ΕΛΟ για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο Εθνικός στο χωριό των Πελαργών και σε 3 Δημοτικά σχολεία

Ο Εθνικός και η Σκακιστική Κίνηση Αλεξανδρούπολης, συμμετείχαν στις 3 Ιουνίου 2017, σε αγώνες σκάκι που διοργάνωσε ο Σ.Ο. Φερών στο Πόρο Έβρου. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Χωριού των Πελαργών, όπως έχει ονομασθεί το χωριό Πόρος Φερών.

Το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον προπονητή του Βαρσαμούδη Ιωάννη, ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα τριών Δημοτικών Σχολείων της Αλεξανδρούπολης (2ο -11ο - 12ο ), στις καθιερωμένες τους γιορτές, για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς.

-Το 12ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησε την εκδήλωση του, το Σάββατο στις 3 Ιουνίου το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης .

- Το 11ο Δημοτικό Σχολείο στις 10 Ιουνίου στο προαύλιο του σχολείο

- Το 2ο Δημοτικό την Δευτέρα στις 12 Ιουνίου στο προαύλιο του σχολείου .

Σε όλα τα σχολεία οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Παιχνίδια, δράσεις, μουσική, αυτοσχέδια θεατρικά σκετς, σκάκι, μπαλέτα, μίνι ποδόσφαιρο, παραδοσιακά παιχνίδια, χοροί και κατάθεση ψυχής από παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών με το σκάκι ήταν μεγάλος.

Είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τον προπονητή των ακαδημιών μας και αθλητές του Εθνικού αγώνες σκάκι και «Σιμουλτανέ».

Στο τέλος των εκδηλώσεων όλων των σχολείων, το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού, μοίρασε στους γονείς και στα παιδιά έγχρωμα πολυσέλιδα φυλλάδια σχετικά με το σκάκι και φυλλάδια από «summer multi–sports camp 4 - Βουτιά στον Αθλητισμό» που το διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη (4) συνεχόμενη χρονιά ο Εθνικός με όλα του, τα τμήματα.

Το Σκακιστικό Τμήμα του Εθνικού ευχαριστεί τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, που μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε στα παιδιά από κοντά τον μαγικό κόσμο του σκακιού.