Σήμερα είναι: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
greek english turkish
TIMI MIKRO SUGAR AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ιδού ένα έξυπνο παγκάκι που τροφοδοτείται από τον ήλιο προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες του!
Ιδού ένα έξυπνο παγκάκι που τροφοδοτείται από τον ήλιο προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες του!

Αλεξανδρούπολη: Ξεμείνατε από μπαταρία; Φορτίστε το κινητό σας σε ένα παγκάκι!

09-11-2018

Το κέντρο της Αλεξανδρούπολης αναβαθμίζεται, αποκτώντας νέες τεχνολογίες και «κλείνοντας το μάτι» στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Σε λίγο χρονικό διάστημα, δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχούμε για το εάν θα ξεμείνουμε από μπαταρία, αφού θα μπορούμε να φορτίσουμε το κινητό μας αλλά και να συνδεθούμε στο ίντερνετ, ξαποσταίνοντας σε ένα παγκάκι!

Η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης και ο Εμπορικός Σύλλογος στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας τους, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε θέματα τεχνολογίας αιχμής και αξιοποίησαν την τεχνογνωσία και τις τεχνολογικές τους υποδομές, με αποτέλεσμα την προμήθεια και τοποθέτηση «έξυπνου» εξοπλισμού.

Ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει συσκευές ανακύκλωσης, «έξυπνα» παγκάκια τα οποία θα συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια και θα δίνουν τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών και σύνδεσης στο διαδίκτυο, κοινόχρηστες βρύσες, ζαρντινιέρες καθώς και μία φορητή εξέδρα 100 τετραγωνικών μέτρων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Το έργο ύψους 215.588 € χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, και πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κάτοικοι και επισκέπτες κινούνται στο κέντρο της πόλης, κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη και όμορφη.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ  ενημέρωσε επιτόπου τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ ο οποίος βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στα κεντρικότερα σημεία της πόλης.

Μαρίνα Κριτού