Σήμερα είναι: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
greek english turkish
AL FARO SUGAR BLD

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το "ψωμί σε αναμονή – αλληλεγγύη σε αναμονή" είναι μια προσπάθεια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που βρήκε αρχικά συμπαραστάτες φούρνους της Αλεξανδρούπολης
Το "ψωμί σε αναμονή – αλληλεγγύη σε αναμονή" είναι μια προσπάθεια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που βρήκε αρχικά συμπαραστάτες φούρνους της Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη: Αγοράστε κι εσείς "ψωμί σε αναμονή” για κάποιον συμπολίτη μας που ζει στην ανέχεια

19-05-2017

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι πλέον μεγάλο δώρο να υπάρχει έστω και μικρή βοήθεια από όλους μας, στους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Έτσι μετά από πρωτοβουλία του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ένα ψωμί περιμένει πλέον σε φούρνους στην Αλεξανδρούπολη όσους δεν μπορούν να το αγοράσουν.

Όταν αγοράζεις ψωμί…

Πληρώνεις ακόμα ένα για κάποιον που έχει ανάγκη.

Το "ψωμί σε αναμονή – αλληλεγγύη σε αναμονή" είναι μια προσπάθεια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που βρήκε αρχικά συμπαραστάτες φούρνους της Αλεξανδρούπολης με στόχο να διασφαλίσουμε διακριτικότητα και σεβασμό απέναντι σε ανθρώπους που ζουν στην ανέχεια

Όποιος θέλει να πάρει κάποιο από τα ψωμιά ή γάλα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφτεί ένα φούρνο που στην βιτρίνα του θα έχει την αντίστοιχη αφίσα και να το ζητήσει. Σε κάθε "ψωμί σε αναμονή" ο καταστηματάρχης κόβει την αντίστοιχη απόδειξη και την τοποθετεί σε εμφανές σημείο.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι ότι ακριβώς σημαίνει το όνομα της. Με τον πιο απλό τρόπο βοηθάμε έμπρακτα ο ένας τον άλλον.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η "Αλληλεγγύη σε… αναμονή" - "ψωμί σε αναμονή" να επεκταθεί και σε άλλα αναγκαία αγαθά. Πληρώνοντας ένα ψωμί, ένα γάλα, ένα καφέ, λίγο κρέας, λίγα φρούτα και κάθε λογής προϊόντα για κάποιον συνάνθρωπο μας που δεν έχει δυνατότητα να αποκτήσει. 

Με την οικονομική και κοινωνική κρίση να βαθαίνει όλο και πιο πολύ η ανάγκη υλοποίησης της ιδέας είναι ζωτικότατη. Μια καινούρια ιδέα που έρχεται να αλλάξει τις συνήθειες της πόλης.

Κάνουμε έκκληση λοιπόν σε όποιον καταστηματάρχη και απλό πολίτη θέλει να συμμετέχει στην δράση "Αλληλεγγύη σε αναμονή" να επικοινωνεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευ–Παρ, 730–230) στο τηλ. 2551026298 κ. Αβραμίδη Παρασκευά.

ALEXPO

σαν σημερα


IREPAIR IPHONES
ΛΟΥΚΟΥΛΟΣ
MIKEL DEXIA
ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ

Ο καιρός στον Έβρο


Ο καιρός στον Έβρο

photo της εβδομαδας


"Λουτρά Έβρου: Κάθε γωνία και ένας λόγος για φωτογραφία"
"Λουτρά Έβρου: Κάθε γωνία και ένας λόγος για φωτογραφία"