Σήμερα είναι: Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
greek english turkish
SUGAR BABY SHOP AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Έρχεται το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής, "Λεύκιππος"

Αλεξανδρούπολη: Έρχεται το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής, "Λεύκιππος"

15-03-2018

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής "Λεύκιππος" αποτελεί μία πρωτοβουλία του παραρτήματος Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. Αλεξανδρούπολης. Η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. (Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος) είναι μια αστική, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία που αποσκοπεί τόσο στη γνωριμία των φοιτητών με την ιατρική ως λειτούργημα όσο και στη σύσφιξη των σχέσεών τους και στη βελτίωση της μεταξύ τους επικοινωνίας.

Το συνέδριο "Λεύκιππος" στην προσπάθειά του να αφουγκραστεί την επιθυμία των Ελλήνων φοιτητών Ιατρικής έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε φοιτητές με κοινά ενδιαφέροντα και πεδίο δράσης να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αποκτήσουν πολύπλευρη μόρφωση στον τομέα της υγείας.

Η ονομασία 'Λεύκιππος" του συνεδρίου παραπέμπει στον γνωστό Έλληνα φιλόσοφο του 5ου αιώνα π.Χ. που δραστηριοποιήθηκε στα Άβδηρα της Θράκης.Πρόκειται για το δάσκαλο του Δημόκριτου, "πατέρα" του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, μαζί με τον οποίο, μεταξύ άλλων, εισήγαγαν την ατομική θεωρία θέτοντας έτσι τα θεμέλια της σύγχρονης Φυσικής.

Το τριήμερο αυτό συνέδριο θα διεξαχθεί στις 20-22 Απριλίου του 2018 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στο χώρο των εγκαταστάσεων της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Δυνατότητα συμμετοχής παρέχεται σε φοιτητές όλων των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας, από τμήματα Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Βιολογίας, Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, καθώς και από σχολές άλλων επιστημονικών πεδίων συναφή με τον τομέα της υγείας, όπως Νομική, ΤΕΦΑΑ, Πολυτεχνικές Σχολές κ.ά.. Ευπρόσδεκτοι είναι επίσης και σπουδαστές αντίστοιχων σχολών του εξωτερικού, καθώς και ιατρών, καθηγητών και διακεκριμένων επιστημόνων στο χώρο της Υγείας.

Χορηγός επικοινωνίας e-evros.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε ένα κλικ εδώ.