Σήμερα είναι: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
greek english turkish
ZUKERO AL FARO TIMI MIKRO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: και κάρτα στάθμευσης και κλήση στο παρμπρίζ!

Αλεξανδρούπολη: και κάρτα στάθμευσης και κλήση στο παρμπρίζ!

12-10-2018

Παράξενο κι όμως αληθινό, συνέβη και αυτό στην Αλεξανδρούπολη!

Το πρόβλημα που υπάρχει με την εύρεση πάρκινγκ, ειδικά στο κέντρο της πόλης, είναι γνωστό σε όποιον μετακινείται καθημερινά στην πόλη, αφού πρέπει να κάποιος να ψάξει αρκετά αλλά και να έχει την εύνοια της τύχης, για να βρει να παρκάρει περιμετρικά των κεντρικών οδών.

Αποτέλεσμα της κατάστασης; Εάν δεν έχεις ροζ χαρτάκι στο παρμπρίζ, απλά δεν είσαι τρέντι οδηγός, αφού το κέντρο της πόλης έχει γεμίσει από κλήσεις.

Πολλοί πολίτες δυσανασχετούν όταν βλέπουν πως όλα τα «καλά» πάρκινγκ είναι πιασμένα από αυτοκίνητα των οποίων οι οδηγοί διαθέτουν κάρτα στάθμευσης μόνιμου κατοίκου, αλλά αν νομίζετε ότι όσοι έχουν κάρτα είναι ασφαλείς από τα ροζ χαρτάκια, κάνετε μεγάλο λάθος!

Γιατί μια κάρτα ούτε φέρνει την…άνοιξη αλλά ούτε κάνει καμία διαφορά στα μάτια της δημοτικής τουλάχιστον αστυνομίας.

Όπως διακρίνεται στη φωτογραφία, αυτοκίνητο σταθμευμένο επί της οδού Βενιζέλου, διαθέτει επάνω αριστερά κάρτα στάθμευσης μεν, όμως διαθέτει και μια κλήση κάτω δεξιά δε.

Το εάν πρόκειται για καταγγελία, μας είναι άγνωστο, όμως ο πολίτης που έστειλε τη φωτογραφία, έστειλε ακόμη μια στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κάρτα βρίσκεται σε ισχύ, και την οποία δημοσιεύουμε χωρίς να φαίνονται τα στοιχεία του κατόχου. 

Δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για τη συνήθη για πολλούς οδηγούς τακτική να «μεταθέτουν» τις κλήσεις σε διπλανά αυτοκίνητα, πάντως σύμφωνα με τα λεγόμενα του πολίτη, και τα διπλανά αυτοκίνητα διέθεταν κάρτα στάθμευσης, ήταν όμως "ντεμοντέ" αφού στο παρμπρίζ τους δεν υπήρχε ροζ χαρτάκι.

Το σίγουρο είναι πως ανυπομονούμε για τη δημιουργία του νέου δημοτικού πάρκινγκ στη στροφή Εγνατία που θα αποσυμφορήσει κάπως την κατάσταση, και το δεύτερο σίγουρο πως οι υπάλληλοι κάνουν καλά τη δουλειά τους, με λίγο περισσότερο μεράκι από όσο θα έπρεπε.

Μαρίνα Κριτού