Σήμερα είναι: Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
greek english turkish
AL FARO KOYKORAVAS ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Σε ευρεία σύσκεψη των φορέων τα προβλήματα της Άβαντος

Αλεξανδρούπολη: Σε ευρεία σύσκεψη των φορέων τα προβλήματα της Άβαντος

12-01-2018

Οδός Άβαντος Αλεξανδρούπολης, το σημείο που μέσα σε λίγα μέτρα δύο κόσμοι συναντιούνται. Αυτός της "πολιτισμένης" και εκλεπτυσμένης Αλεξανδρούπολης και τον άλλο... τον διαφορετικό κόσμο, της απόγνωσης, της εγκατάλειψης και της απομόνωσης.

Και αναφερόμαστε στη μουσουλμανική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης, που είναι εγκατεστημένη στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τα προβλήματα της περιοχής λίγο πολύ γνωστά σε όλους... (Δείτε ρεπορτάζ του e-evros.gr περιοχή με ένα κλικ εδώ)

Εδώ και αρκετό καιρό ο πρόεδρος του αθλητικού και πολιτιστικού σωματείου "Αλληλεγγύη Ανάπτυξη" Σύλλογος Ελλήνων πολιτών Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρικη γλώσσα τα Τουρκικά στον Δήμο Αλεξανδρούπολης κ. Δαγλή Γιασάρ είχε επισημάνει τα προβλήματα της περιοχής και είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη όλων των φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστούν. Όπως είχε τονίσει και στο παρελθόν ο κ. Δαγλή για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα πρέπει αρχικά να καταλάβεις ποιο ακριβώς είναι.

Σήμερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό maximum τόνισε πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για το θέμα.

Σε επικοινωνία του e-evros.gr με τον κ. Δαγλή Γιασάρ ο ίδιος τόνισε πως είναι ικανοποιημένοι και συγκρατημένα αισιόδοξοι για το ότι ένα χρόνιο αίτημά τους θα πραγματοποιηθεί.

"Όλοι οι φορείς θα κάτσουν επιτέλους μαζί για να δώσουν κάποιες λύσεις στα προβλήματα της Άβαντος. Μια περιοχή που είναι παραμελημένη εδώ και χρόνια, με πολίτες "β' κατηγορίας".

Όλια Γκαντανίδου