Σήμερα είναι: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019
greek english turkish
BABY SHOP BLD ZERO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης

Απομακρύνονται τα «μαύρα σύννεφα»: στήριξη της Κυβέρνησης στις Συνεταιριστικές – «Παρόν» και ο Σ. Σταυράκογλου

12-07-2018

Στην υπό ανάπτυξη στρατηγική της κυβέρνησης για το παράλληλο σύστημα χρηματοδοτικών μέσων που περιλαμβάνει τις συνεταιριστικές τράπεζες, τα ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία και την αναπτυξιακή τράπεζα, αναφέρθηκε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών με θέμα «Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες στη Νέα Εποχή».

Ευκαιρία για τη χώρα χαρακτήρισε την τρέχουσα συγκυρία ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε  σε επικείμενη νομοθετική ρύθμιση ώστε η κατάθεση των αποθεματικών των τραπεζών στην ΤτΕ να μην απειλεί την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος,  κάτι που θα αποτελέσει πρόνοια για τη ρευστότητα μικρότερων συνεταιριστικών τραπεζών.

«Διατυπώνονται απόψεις όχι μόνο λανθασμένες αλλά και παράλογες για δήθεν «μη χρησιμότητα των συνεταιριστικών τραπεζών, όταν η υπερσυγκέντρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη χώρα ενέχει κινδύνους ευστάθειας. Οι συνεταιριστικές μορφές οργάνωσης της κοινωνίας όχι μόνο δεν είναι υπολείμματα του παρελθόντος αλλά συνιστούν πρόδρομες μορφές οργάνωσης του μέλλοντος», κατέληξε ο κ. Δραγασάκης.

Το παρόν στην συνεδρίαση έδωσε και ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου Σταύρος Σταυράκογλου. Να σημειωθεί πως επισήμως η Συνεταιριστική Έβρου βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Δράμας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν νεότερα ως προς την εξέλιξη της διαδικασίας αυτής.