Σήμερα είναι: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
greek english turkish
TIMI MIKRO SUGAR KERAMARH

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αρνήθηκαν οι "Φέρες" τον ψεκασμό για τα κουνούπια με το σύστημα ULV

Αρνήθηκαν οι "Φέρες" τον ψεκασμό για τα κουνούπια με το σύστημα ULV

11-08-2017

Αρνήθηκαν οι Φέρες να γίνει συμπληρωματικός ψεκασμός για τα κουνούπια με το σύστημα ULV, το οποίο προτείνει η Αντιπεριφέρεια Έβρου.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Φερών κ. Νικόλαο Γκότση η κύρια αιτία αυτής της απόρριψης είναι η έλλειψη επιστημονικού προσωπικού και η άγνοια κινδύνων που μπορεί να υπάρχουν.

Να τονίσουμε πως για τους ψεκασμούς αυτούς πρέπει να υπάρχει και η απαραίτητη έγκριση και από τον κάθε Δήμο.

Αρχικά απεστάλη έγγραφο κατά το οποίο θα γινόταν ψεκασμοί περιμετρικά των Φερών, όπου εστιάζεται και περισσότερο το πρόβλημα των κουνουπιών, με τη χρήση του φαρμάκου ULV.

O κ. Γκότσης ανέφερε: "Επειδή ως Δήμος δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και ενδεχομένως να υπήρχε κίνδυνος για τους κατοίκους, τα ζώα, τους αγρότες και όλους όσους ζουν και δρουν στην περιοχή, στείλαμε έγγραφο κατά το οποίο δεν συμφωνούσαμε με αυτόν τον ψεκασμό, διότι δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες".

Μετά από συζήτηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη ο Αντιδήμαρχος Φερών ξαναέστειλε έγγραφο στο οποίο αναφερόταν πως ο Δήμος Φερών δεν έχει κανένα πρόβλημα για τον ψεκασμό, εάν η Περιφέρεια επιβεβαιώσει πως δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος.

Όλια Γκαντανίδου

ΥΓΕΙΑ