Σήμερα είναι: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019
greek english turkish
TIMI MIKRO ΙΚΤΕΟ SUGAR

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δεν μπόρεσε να περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Κ. Μητσοτάκης επειδή δεν είχε ταυτότητα

Δεν μπόρεσε να περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Κ. Μητσοτάκης επειδή δεν είχε ταυτότητα

14-05-2018

Μετά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη για να παρακολουθήσει την παρέλαση της 14ης Μαΐου, ο αρχηγός της Aξιωματικής Αντιπολίτευσης βρέθηκε στους Κήπους του Έβρου προκειμένου να περάσει στην Τουρκία. Ο κ. Μητσοτάκης, όπως είχε προγραμματίσει, θα κατευθυνόταν στην Ίμβρο προκειμένου να παραστεί στα θυρανοίξια ναού υπό τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αντιπροσωπεία ομογενών από την Αμερική.

Όμως όταν επιχείρησε να διαβεί το τουρκικό φυλάκιο, οι τουρκικές αρχές αντελήφθησαν πώς ο πρόεδρος δεν έφερε ταξιδιωτικά έγγραφα. Κατά το πρωτόκολλο, ο κ. Μητσοτάκης είναι εφοδιασμένος με διπλωματικό διαβατήριο, αλλά οι Έλληνες πολίτες έχουν την δυνατότητα να μεταβαίνουν στην Τουρκία ακόμη και με την αστυνομική ταυτότητα τους, την οποία και δεν είχε μαζί του.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι διπλωματικές αρχές και δόθηκε διαταγή στην Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, Δανάη Βασιλάκη, να σπεύσει στους Κήπους για να εφοδιάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ταξιδιωτικά έγγραφα. Μέχρι στιγμής κατά πληροφορίες , αυτός και η συνοδεία του, ατύπως βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης – αναμονής στο τουρκικό φυλάκιο.

Πηγή: zougla.gr