Σήμερα είναι: Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ BABY SHOP ZERO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Δεν μπορούν να ζητούν την ακύρωση της δικής μας ιστορικής Μακεδονίας - τα θέλουν όλα»

«Δεν μπορούν να ζητούν την ακύρωση της δικής μας ιστορικής Μακεδονίας - τα θέλουν όλα»

09-10-2018

«Αυτή η άρνηση των Σκοπιανών προχθές έδειξε αλυτρωτισμό, δηλαδή τους είπαμε «Βόρεια Μακεδονία», έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι δεν θα το μεταχειριστούνε το Βόρεια. Οι Σκοπιανοί δείχνουν με αυτήν συμπεριφορά τους προχθές ότι θέλουν να υπάρχει μόνο μία Μακεδονία και αυτή να είναι δική τους. Όταν δεν δέχονται την λέξη «Βόρεια», τα θέλουν όλα. Ε, λοιπόν δεν μπορούν να ζητούν την ακύρωση της δικής μας ιστορικής Μακεδονίας και να απαιτούν την μοναδικότητα».

Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή στον Σκάϊ, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης. Ο κ.Άνθιμος τοποθετήθηκε σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη γείτονα, και στο πως τα αποτελέσματα αυτού μεταφράζονται στην Ελλάδα.

«Είμαστε σε μία ανησυχία, αυτό οφείλουμε να το ομολογήσουμε. Δηλαδή, ενώ μας πλήγωσε όλους η συμφωνία καταρχήν, στην συνέχεια είδαμε απορημένοι να συμφωνεί όλο το σύμπαν και να συγχαίρει τους πάντες γι' αυτή την συμφωνία».

Ο Μητροπολίτης επισήμανε ότι ο ίδιος δεν βλέπει κάποιο θετικό στοιχείο, και πως οι Έλληνες δεν έχουν πεισθεί για το τι καλό θα φέρει αυτή η συμφωνία.

«Αυτή η άρνηση των Σκοπιανών προχθές έδειξε αλυτρωτισμό, δηλαδή τους είπαμε «Βόρεια Μακεδονία», έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι δεν θα το μεταχειριστούνε το Βόρεια. Οι Σκοπιανοί δείχνουν με αυτήν συμπεριφορά τους προχθές ότι θέλουν να υπάρχει μόνο μία Μακεδονία και αυτή να είναι δική τους. Όταν δεν δέχονται την λέξη «Βόρεια», τα θέλουν όλα».