Σήμερα είναι: Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
greek english turkish
AL FARO KERAMARH JOY

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δεν πραγματοποιήθηκε το ραντεβού των φορέων με τον Υπουργό, για τα διόδια

Δεν πραγματοποιήθηκε το ραντεβού των φορέων με τον Υπουργό, για τα διόδια

31-10-2016

Στη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου, στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, είχε αποφασιστεί, να μεταβεί στην Αθήνα επιτροπή από εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων,  για να συναντήσει τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Χρήστο Σπίρτζη αντίστοιχα, καθώς και τους προέδρους του ΤΑΙΠΕΔ και της Εγνατίας Οδού, για το θέμα των διοδίων στη Μέστη.

Η συνάντηση θα γινόταν σήμερα κάτι που δεν κατέστη δυνατόν, διότι δεν μπόρεσε να κανονιστεί ραντεβού για τη σημερινή μέρα.

Η επιτροπή  θα πήγαινε στην Αθήνα έχοντας με τα εξής επιχειρήματα:

  • Αύξηση οικονομικού κόστους στη διακίνηση των προϊόντων από και προς την Θράκη οδικώς, δεδομένης της απουσίας τα τελευταία χρόνια σιδηροδρομικής εμπορικής γραμμής.
  • Οικονομική επιβάρυνση των μετακινούμενων καθημερινά για επαγγελματικούς λόγους εντός της περιφέρειας (εκπαιδευτικοί μειονοτικών σχολείων, στρατιωτικοί, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.α.), καθώς και των ασθενών που εξυπηρετούνται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.
  • Η περαιτέρω φθορά του επαρχιακού οδικού δικτύου, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά
  • Το γεγονός ότι η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έχει διαθέσει μέχρι σήμερα για την αποπεράτωση της Εγνατίας Οδού, σημαντικά ποσά από τα προγράμματά της και τα οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει σε μία σειρά άλλων έργων. Ως εκ τούτου η Εγνατία Οδός Α.Ε., θα μπορούσε να εξαιρέσει τη Θράκη από επιπλέον εγκατάσταση διοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί τελικά μέσα στην εβδομάδα.

ΥΓΕΙΑ