Σήμερα είναι: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
greek english turkish
BLD KERAMARH MELIA

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στον «αέρα» βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με τη Σαμοθράκη.
Στον «αέρα» βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με τη Σαμοθράκη.

Δήμαρχος Σαμοθράκης: «Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Λήμνο συνεχίζει να μας ενδιαφέρει»

14-09-2017

Στον «αέρα» βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με τη Σαμοθράκη, μετά τον πρόσφατο διαγωνισμό στη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη- Λήμνος – Λαύριο, αφού καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον. Η επιθυμία όμως της Σαμοθράκης να συνδεθεί ακτοπλοϊκά με τη Λήμνο παραμένει και για το λόγο αυτό, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να συγκληθεί ειδικό δημοτικό συμβούλιο, στο γειτονικό νησί, προκειμένου παρθούν αποφάσεις για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των κατοίκων.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων εχθές το πρωί μέσα από τη συχνότητα του FM 100, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, ο οποίος μάλιστα δε δίστασε να ρίξει μερίδιο ευθύνης για το όχι πετυχημένο εγχείρημα της καλοκαιρινής σύνδεσης με το ΣΑΟΣ ΙΙ και στους ίδιους, καθώς κρίνει πως δεν έγινε η προβολή που θα έπρεπε ώστε το δρομολόγια αυτό να στηριχτεί από τους Σαμοθρακήτες. Επεσήμανε ότι έχει λάβει την υπόσχεση από το Υπουργείο Ναυτιλίας πως στις προσθέσεις του είναι να στηριχτούν τα νησιά του Θρακικού και ΒΑ Αιγαίου και θέλει να πιστεύει οτι τελικά θα βρεθεί η σωστή λύση στο ζήτημα.

Ο κ. Βίτσας, προς το τέλος της συζήτησης αποκάλυψε πως μια από τις λύσεις που σκέφτεται το γειτονικό μας νησί είναι η επέκταση της δρομολόγησης μικρών ταχύπλοων πλοίων που τον τελευταίο καιρό εξυπηρετούν έτσι κι αλλιώς τη Σαμοθράκη, ώστε να υπάρξει σύνδεση μεταξύ της Λήμνου με τη Σαμοθράκης έστω με αυτό τον τρόπο. Επίσης στο τραπέζι υπάρχει ακόμη και η συζήτηση για σύνδεση μέσω αυτών των πλοίων με τα παράλια της Τουρκίας.

σαν σημερα


IREPAIR GENIKO
ΛΟΥΚΟΥΛΟΣ
MIKEL DEXIA
ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ

Ο καιρός στον Έβρο


Ο καιρός στον Έβρο

photo της εβδομαδας


Ποταμός Άρδας - Μερικά μέτρα μακριά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα
Ποταμός Άρδας - Μερικά μέτρα μακριά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα