Σήμερα είναι: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
greek english turkish
SUGAR AL FARO TIMI MIKRO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δήμος Αλεξ/πολης: Διαγραφή ή αποχώρηση της Ολ.Βρετοπούλου & τι γίνεται με τη Δημοτική Κοινότητα;

Δήμος Αλεξ/πολης: Διαγραφή ή αποχώρηση της Ολ.Βρετοπούλου & τι γίνεται με τη Δημοτική Κοινότητα;

07-11-2018

Εκτός της πλειοψηφούσας παράταξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης 6 Νοεμβρίου η Όλγα Βρετοπούλου.

Η ανεξάρτητη πια δημοτική σύμβουλος, διεγράφη από την παράταξη «Πόλη & Πολίτες» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των μελών της παράταξης.

Η ίδια η κ.Βρετοπούλου ανακοίνωσε μέσω Facebook την αποχώρησή της, καθώς και την επιθυμία της να συμπαραταχθεί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη.

Σχετικά με το ερώτημα που έχει προκύψει από τα παραπάνω, εάν δηλαδή πρόκειται για διαγραφή ή για αποχώρηση της, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνει τα εξής:

«Η διαδικασία αποχώρησης είναι απολύτως συγκεκριμένη και βάση νόμου. Προβλέπει την υποβολή σχετικής έγγραφης και ενυπόγραφης δήλωσης στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ή στον Δήμαρχο. Δεν λάβαμε καμία τέτοια δήλωση εκ μέρους της. Στις 10 το πρωί της Τρίτης, η γραμματεία του Δημάρχου απέστειλε μέσω μηνύματος πρόσκληση σε όλα τα μέλη της παράταξης και της Δημοτικής Κοινότητας να προσέλθουν σε σύσκεψη την ίδια μέρα στις 7, με μοναδικό θέμα την αντιδεοντολογική συμπεριφορά της κ.Βρετοπούλου απέναντι στους συναδέλφους της. Στις 1:30 το μεσημέρι, 3 ώρες αργότερα ακολούθησε η ανακοίνωσή της μέσω Facebook. Αργότερα η παράταξη συνήλθε σε συνεδρίαση και ομόφωνα αποφάσισε τη διαγραφή της», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Γκοτσίδης.

Σε ό,τι αφορά την έκπτωσή της από τη θέση της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διευκρινίζει ότι: «νέα Πρόεδρος είναι η κ.Μαρία Πόντικα, αφού βάση της προβλεπόμενης διαδικασίας, τη θέση καταλαμβάνει ο επόμενος σε σταυρούς σύμβουλος. Η διαγραφή ενός συμβούλου ισοδυναμεί με αυτοδίκαιη έκπτωση από τη θέση».

Λίγο αργότερα την ίδια ημέρα ακολούθησε η διαγραφή της Όλγας Βρετοπούλου και από την ΝΟΔΕ Έβρου, αφού με ανακοίνωση του κόμματος έγινε γνωστό ότι παύει να έχει την ευθύνη του τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι νεοτέρας.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της πλειοψηφούσας Δημοτικής Παράταξης «Πόλη & Πολίτες»:

"Συνήλθε σήμερα το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της Παράταξης « ΠΟΛΗ&ΠΟΛΙΤΕΣ» και των συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και  αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η διαγραφή της Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας κας. Όλγας Βρετοπούλου από την άνω παράταξη, σύμφωνα με το άρθρο 79 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 όπως οι παρ. 1 και 2 αντίστοιχα είχαν αντικατασταθεί με την παρ. 16 του άρθρου 6 του Ν. 4071/2012 ( Α΄85 ) και αντικαταστάθηκαν εκ νέου με το άρθρο 2 παρ. 1 του Ν. 4257/2014 ( Α΄93 ).

Η διαγραφή της σημαίνει και αυτοδίκαιη έκπτωσή της από το αξίωμα της από Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας. Ο λόγος της διαγραφής της ήταν η αντιδεοντολογική συμπεριφορά της προς όλους τους συναδέλφους της παράταξης ζητώντας επιπροσθέτως ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών  του Μαΐου 2019   από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη εχέγγυα για την ανάθεση σ’ αυτήν καθηκόντων προεκλογικά και θέση  αντιδημάρχου ή Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στην επόμενη δημοτική θητεία.  

Με τον τρόπο αυτό εκβίασε πολιτικά τον επικεφαλής της παράταξης μας και παραβίασε τους κανόνες της ίσης μεταχείρισης, δικαιοσύνης και ισοτιμίας, αλλά και αυτή ακόμα την έννοια της Δημοκρατίας. 

Ο επικεφαλής της Παράταξης

«ΠΟΛΗ&ΠΟΛΙΤΕΣ»

&

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ"