Σήμερα είναι: Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
greek english turkish
TIMI MIKRO BLD MELIA

Αθλητικά νέα

Με μόλις ένα μήνα αποχής από τις πισίνες για την απαραίτητη ξεκούραση και αποφόρτιση, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκίνησε την προετοιμασία του για την επόμενη σεζόν
Με μόλις ένα μήνα αποχής από τις πισίνες για την απαραίτητη ξεκούραση και αποφόρτιση, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκίνησε την προετοιμασία του για την επόμενη σεζόν

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης: Τα επόμενα βήματα μετά το χρυσό μετάλλιο

18-05-2017

To 2016 μπορεί να αποτελεί μέχρι σήμερα την κορυφαία χρονιά του κολυμβητή Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, όμως ο 18χρονος κολυμβητής από την επομένη του χρυσού είχε ήδη βάλει τους επόμενους στόχους.

Με μόλις ένα μήνα αποχής από τις πισίνες για την απαραίτητη ξεκούραση και αποφόρτιση, ο Δημοσθένης από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκίνησε την προετοιμασία του για την επόμενη σεζόν.

Διασυλλογικοί αγώνες αρτιμελών, Χειμερινό πρωτάθλημα ανδρών-αρτιμελών, Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ, διεθνής συνάντηση Βερολίνου τον Ιούλιο με τελικό στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μεξικό στα τέλη Σεπτέμβρη!

Εμείς βρεθήκαμε για λίγο στο κολυμβητήριο και κλέψαμε λίγο από τον χρόνο της προπόνησης του... Πάμε να δούμε τι μας είπε ο ίδιος αλλά και ο προπονητής του Τάσος Καλλιτσάρης.

"Η χρονιά είναι πολύ πιο δύσκολη από ότι θα περίμενα...", μας επισημάνει ο Δημοσθένης και συνεχίζει: "H επιτυχία κ το χρυσό μετάλλιο αυξάνουν τις απαιτήσεις, μιας και η διατήρηση στην κορυφή και σε υψηλό επίπεδο είναι δυσκολότερο και πιο σημαντικό από την κατάκτηση αυτής! Παρόλα ταύτα κρατάμε όπως πάντα χαμηλούς τόνους, δουλεύουμε πολύ σκληρά, μιλάμε λίγο, προπονούμαστε περισσότερο και προσπαθούμε να μην αγχωνόμαστε καθόλου".

Στα λεγόμενα του Δημοσθένη συμφώνησε και ο Προπονητής του Τάσος Καλλιτσάρης: "Πράγματι η χρονιά μετά τους Παραολυμπιακούς αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη από ότι φανταζόμασταν. Η προετοιμασία βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Ήδη σε κούρσες που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Δημοσθένης κολυμπά τα 200μ. πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ, ενώ έχει ήδη πραγματοποιήσει ατομικό ρεκόρ στην μικρή απόσταση αυτή των 50μ. Πεταλούδας".

Επίσης ο κ. Καλλιτσάρης επισήμανε: "Αναλογιζόμενοι πως είμαστε σε αρχικό ακόμη στάδιο για τους μεγάλους μας φετινούς στόχους, είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ότι από την πρώτη στιγμή πριν την επιτυχία και μέχρι και σήμερα είστε σταθερά δίπλα μας και μας στηρίζεται"!

Ας θυμηθούμε επιγραμματικά τις σημαντικότερες επιτυχίες του για το 2016...

  • Κατέρριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. Πεταλούδας Ανδρών κατηγορίας S9
  • Κατέρριψε το Παραολυμπιακό ρεκόρ στα 100μ. Πεταλούδας Ανδρών κατηγορίας S9.
  • Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών στα 100μ. πεταλούδας  στην Πορτογαλία.
  • ΧΡΥΣΟ μετάλλιο Παραολυμπιακούς αγώνες στα 100μ. Πεταλούδας
  • με Παραολυμπιακό ρεκόρ στο Ρίο της Βραζιλίας

Αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπάρχει καμιά στήριξη από πλευράς Πολιτείας. Πλέον έχουμε φθάσει σε σημείο οι βασικοί χορηγοί να είναι οι ίδιες οι οικογένειες. Και εάν η οικογένεια δεν μπορεί και την ίδια ώρα δεν μπορεί και η ίδια η Πολιτεία τότε τι γίνεται; Χάνονται μεγάλα ταλέντα!