Σήμερα είναι: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ SUGAR BABY SHOP

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Διακοπή των πτήσεων από και προς την Κύπρο στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

Διακοπή των πτήσεων από και προς την Κύπρο στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

12-07-2018

«Τέλος» στις πτήσεις της Κύπρου έβαλε η κυπριακή αερογραμμή TUS Αirways, η οποία γνωστοποίησε το γεγονός με ανακοίνωσή της.

Η ειδοποίηση δεν εστάλη στο αεροδρόμιο και τον αερολιμενάρχη αλλά στην μια εκ των δύο εταιρειών που διαχειρίζονται τα αεροπλάνα το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιουλίου. Η ακύρωση των δρομολογίων πρόκειται να ξεκινήσει από τον προσεχή Αύγουστο.

«Η ακύρωση των δρομολογίων δεν οφείλεται στην Αλεξανδρούπολη ως τουριστικό προορισμό ούτε στην ευρύτερη περιοχή, αλλά στην πολιτική των εταιρειών», δήλωσε στο e-evros ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληρότητες κυμαίνονταν σε ικανοποιητικά επίπεδα, αφού η τελευταία πτήση είχε 55 επιβάτες, 25 από την Κύπρο και 30 από την Αλεξανδρούπολη.

«Δεν είναι μεγάλο θέμα, αυτές οι πτήσεις είναι εποχικές. Αυτό που γίνεται όμως είναι ότι οι επιβάτες διαμορφώνουν άσχημη εικόνα», επισημαίνει ο αερολιμενάρχης του «Δημόκριτος». Στην ανακοίνωση της εταιρείας δεν αναγραφόταν ο λόγος της διακοπής, καθώς αυτή είχε περισσότερο τηλεγραφικό χαρακτήρα.

«Δεν μας ανησυχεί, οι μικρές εταιρείες τα κάνουν αυτά λόγω εισιτηρίων και πληροτήτων. Θα πάνε κάπου με μεγαλύτερη πληρότητα».

Να σημειωθεί ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμενόταν η άφιξη Κύπριων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων που επρόκειτο να επισκεφθούν τα σημαντικότερα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης με στόχο την τουριστική της προώθηση, μια ενέργεια που όπως όλα δείχνουν «μένει στον αέρα», τουλάχιστον προς το παρόν.

Πάντως σε ότι αφορά την επισκεψιμότητα και την κίνηση του αεροδρομίου, έχουν παρουσιάσει σημαντική αύξηση της τάξεως του 27% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον μήνα Ιούνιο που έχει στα χέρια του ο αερολιμενάρχης.