Σήμερα είναι: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
greek english turkish
AL FARO SOHO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Ν.Σαντορινιός & ο Σ.Φάμελλος
Ο Ν.Σαντορινιός & ο Σ.Φάμελλος

Διαχείριση απορριμμάτων & δημιουργία δασικού χάρτη στο επίκεντρο της επίσκεψης των Υπουργών στη Σαμοθράκη

29-09-2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη κλιμακίου Υπουργών στο νησί του Έβρου, με αφορμή την συμπλήρωση εντός έτους από την καταστροφική θεομηνία που δημιούργησε νέα προβλήματα, και ανέδειξε νέα.

Οι αναπληρωτές Υπουργοί Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος βρέθηκαν στη Σαμοθράκη (ο Σ.Φάμελλος αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα 29/09 στο μεσημέρι), πραγματοποιώντας σειρά επαφών αλλά και ανακοινώσεων.

Και μπορεί για κάποιους να βρισκόμαστε πια σε προεκλογική περίοδο, οι συγκεκριμένοι όμως αναπληρωτές Υπουργοί έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με το νησί του Έβρου, τόσο σε ότι αφορά την επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος που κατά καιρούς προκύπτει, όσο και την αποκατάσταση των ζημιών που προέκυψαν από την καταστροφική νεροποντή του Σεπτεμβρίου του 2017.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της ΠΑΜ-Θ ο Σ.Φάμελλος είχε ανακοινώσει από την Αλεξανδρούπολη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, στο οποίο επανήλθε κατά την επίσκεψή του. Ο αναπληρωτής Υπουργός ανακοίνωσε την δημιουργία δασικού χάρτη για τον Νομό Έβρου που περιλαμβάνει και τη Σαμοθράκη, στην οποία όπως είπε πρόκειται να συσταθεί Τμήμα Δασικών Υπηρεσιών.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε πως έχουν εξασφαλιστεί 430.000 € από το «πράσινο ταμείο», για τις αντιδιαβρωτικές και τις μελέτες αναδάσωσης στη Χώρα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει για την μεταφορά των απορριμμάτων, ο Σ.Φάμελλος είπε πως δεν τίθεται ζήτημα νομιμότητας για την μεταφορά τους σε δρομολόγια που μεταφέρουν κι επιβάτες.

Να σημειωθεί πως αυτή την ώρα ο Σ.Φάμελλος πραγματοποιεί περιοδεία στο νησί, στην οποία περιλαμβάνεται και επίσκεψη στο κάμπινγκ, σε ενεργές γεωτρήσεις αλλά και στα οικόπεδα που προορίζονται για την κατασκευή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.

Και για τα τρία παραπάνω σημείωσε πως δεν τίθεται πλέον ζήτημα νομιμοποίησής τους, ενώ ειδικά για το ΧΥΤΑ ανέφερε πως εγκρίθηκε η εκπόνηση μελετών ύψους 157.000 €.

Μαρίνα Κριτού

MENOYME ΑΣΦΑΛΕΙΣ