Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πλήρης η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Πλήρης η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Δύσκολη η κατάσταση στο ΠΓΝΑ - 100% πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ

29-11-2021

Με 100% πληρότητα και κατειλημμένες και τις 15 κλίνες της, ξεκίνησε η εβδομάδα για τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Στις απλές κλίνες covid βρίσκονταν νωρίς το πρωί 52 ασθενείς, ενώ δύο ακόμα άνθρωποι, που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, έχασαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τη ζωή τους από επιπλοκές της covid.

Στο μεταξύ, ελαφρά μειωμένοι ήταν, αθροιστικά, το Σάββατο και την Κυριακή, οι αριθμοί νέων κρουσμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με τον Έβρο να παραμένει η περιφερειακή ενότητα με τα περισσότερα. Στον νομό, και τις δύο ημέρες, καταγράφηκαν 201 νέα κρούσματα, στην Ξάνθη 97, στην Καβάλα 91, στη Δράμα 80, στη Ροδόπη 79 και στη Θάσο 6. Συνολικά, στην Περιφέρεια τα κρούσματα του Σαββατοκύριακου ήταν 554, σε όλη τη χώρα 9.693.

Μόλις 302 ήταν τα rapid tests που διενεργήθηκαν εχθές (Κυριακή) στον Έβρο από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, και από τη διενέργειά τους προέκυψαν 17 θετικά.

Τα σημεία ελέγχων ήταν το δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης, όπου έγιναν 282 tests, με 16 θετικά σε 12 γυναίκες και 4 άνδρες διάμεσης ηλικίας 33 ετών, και το λιμάνι της Σαμοθράκης, όπου έγιναν 20 tests, με 1 θετικό που αφορούσε σε άνδρα 32 ετών.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας