Σήμερα είναι: Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018
greek english turkish
JOY TIMI MIKRO AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έβρος: Νέα περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης πολιτών

Έβρος: Νέα περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης πολιτών

10-01-2017

Συνεχίζονται τα περιστατικά απόπειρας τηλεφωνικής απάτης στον Έβρο, αυτή την φορά οι επιτήδειοι "χτύπησαν" στην πόλη της Ορεστιάδας.

Αρκετά είναι τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας τον τελευταίο καιρό από πολίτες που δέχθηκαν τηλεφώνημα "απάτη".

Εκμεταλλευόμενοι μάλλον την περίοδοτων εορτών επιχείρησαν να «πετύχουν» μόνους στα σπίτια ηλικιωμένους άντρες και γυναίκες, ώστε να προχωρήσουν, στη συνέχεια, στο γνωστό, πλέον, κόλπο εξαπάτησης για να τους αποσπάσουν χρήματα.

Ευτυχώς όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο να ζητήσουν χρήματα καθώς έγιναν αντιληπτοί και όπως χαρακτηριστικά μας είπαν μετά από επικοινωνία που είχαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, ο κόσμος είναι ψιλιασμένος, μπαγιάτεψε το "αστείο".

Να θυμήσουμε πως οι δράστες επικοινωνούν με τα υποψήφια θύματά τους, κυρίως με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από συγγενή τους (γιος - κόρη) και ζητούν την καταβολή χρημάτων.

Συνίσταται στους πολίτες να μιλούν σε φίλους και γνωστούς, να γνωστοποιούν τα περιστατικά ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες εξαπάτησης λόγω άγνοιας, ειδικά τώρα σε περιόδους δύσκολες για όλους.

Στις ίδιες συστάσεις προβαίνει και η Αστυνομία. Αλλά και ζητά την συνεργασία όλων και την ενημέρωσή της για κάθε περιστατικό, ώστε να προληφθούν τα χειρότερα.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής τέτοιων περιστατικών, δημιούργησαν βίντεο στο οποίο δείχνουν πως λειτουργούν οι τηλεφωνικές απάτες και πως να προστατευτείτε.

Δείτε το βίντεο παρακάτω: