Σήμερα είναι: Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
greek english turkish
BABY SHOP TIMI MIKRO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Εγνατία Α.Ε.: Έρχονται νέα διόδια στον Έβρο

Εγνατία Α.Ε.: Έρχονται νέα διόδια στον Έβρο

08-07-2016

Στη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στις εισόδους - εξόδους της χώρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της “Εγνατία Α.Ε.” Απόστολος Αντωνούδης μιλώντας εχθές το πρωί στο ραδιόφωνο “Πρακτορείο 104,9 fm”.

“Θεωρούμε δεδομένο ότι θα μπουν διόδια στις εισόδους της χώρας. Είναι κάτι το οποίο το οφείλουμε στη χώρα. Δεν μπορεί όλη η Ευρώπη να χρησιμοποιεί τα δίκτυα μας-τα οποία τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε μεγάλο βαθμό- και να μην πληρώνει κανένας τίποτα.. Άρα στις εισόδους της χώρας να θεωρούμε δεδομένο οτι τα επόμενα χρόνια- όχι άμεσα, τους επόμενους μήνες- θα μπουν διόδια. Όπως στην Ιεροπηγή (Καστοριάς), στους Ευζώνους και στη Μέστη (Αλεξανδρούπολης).”

Ο κ. Αντωνούδης αναφέρθηκε και στον άξονα Ηγουμενίτσας -Αλεξανδρούπολης τονίζοντας οτι γίνεται προσπάθεια από την “Εγνατία Α.Ε.” για αναλογικότερη χρέωση ενώ προανήγγειλε τη λειτουργία σταθμών διοδίων σε αυτό τον άξονα όχι άμεσα αλλά ενδεχομένως μέσα στο 2017.

“Υπάρχει μια λογική για αναλογικότερη χρέωση στον υφιστάμενο άξονα Ηγουμενίτσας-Αλεξανδρούπολης. Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με δικαιότερο τρόπο αυτή τη χρέωση έτσι ώστε ο κάθε χρήστης αυτού του αυτοκινητόδρομου να πληρώνει ανάλογα με τα χιλιόμετρα τα οποία διανύει. Άμεσα διόδια σε αυτό τον άξονα μετωπικά, έτσι οπως τον ξέρουμε – δεν πρόκειται να δούμε τους επόμενους μήνες. Τον επόμενο χρόνο ,ενδεχομένως μέσα στο 2017,κάποια να αρχίσουν να λειτουργούν.”

Το πρωί τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία ο σταθμός διοδίων του Προμαχώνα , ο πρώτος σε κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού. Τα νέα διόδια έχουν προβληματίσει τους κατοίκους τουΠρομαχώνα και του Άγκιστρου , οι οποίοι έκαναν νωρίτερα ειρηνική διαμαρτυρία ,καθώς υπάρχουν 4 καταστήματα μετά τον σταθμό αλλά και εργαζόμενοι που υποχρεωτικά μετακινούνται για να φτάσουν στη δουλειά τους.

“Κάποιος που εισέρχεται στην Ελλάδα ,σήμερα, δεν πληρώνει τίποτα. Είναι διόδια εισόδου στη χώρα. Ο Ευρωπαίος που εισέρχεται στη χώρα μέχρι να βρει τα απόμενα διόδια θα κάνει περίπου 150 χλμ” είπε ο πρόεδρος της “Εγνατία Α.Ε.” ενώ διαβεβαίωσε ότι με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπουργείων τα 170 οχήματα που έχουν οι κάτοικοι των δύο χωριών θα έχουνκάρτα 20 ελεύθερων διελεύσεων το μήνα ενώ οι εργαζόμενοι κάρτα με 40 ελεύθερες διελεύσεις.

Πηγή: typosthes.gr