Σήμερα είναι: Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018
greek english turkish
AL FARO MELIA JOY

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Είναι οι 3 Τούρκοι που πιάστηκαν στην Αδριανούπολη, οι "Τούρκοι φαντάσματα" της Ορεστιάδας;

Είναι οι 3 Τούρκοι που πιάστηκαν στην Αδριανούπολη, οι "Τούρκοι φαντάσματα" της Ορεστιάδας;

15-05-2017

Τρία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές, στην περιοχή της Αδριανούπολης λίγο πριν καταφέρουν να περάσουν στον Έβρο.

Οι τρεις κομάντο εντοπίστηκαν κοντά στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την Ανδριανούπολη.

Κατηγορούνται ότι είναι μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν και προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα για να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Ερωτήματα όμως προκαλούν οι πληροφορίες της Εφημερίδας το Βήμα για το αν οι 3 που "πιάστηκαν" τώρα στην Τουρκία είναι οι 3 Τούρκοι "φαντάσματα" που είχαν εισέλθει στην Ελλάδα, από την Ορεστιάδα, μαζί με τους 2 Τούρκους που ζήτησαν άσυλο, στις 15 Φεβρουαρίου. (Δείτε το προηγούμενο θέμα για τους Τούρκους φαντάσματα κάνοντας κλικ εδώ).

Ωστόσο περίπου δύο μήνες μετά από την ανάδειξη αυτού του θέματος και της έκφρασης αγωνίας για την τύχη των τριών τούρκων κομάντος, οι τελευταίοι φέρεται να ήσαν αυτοί που εντοπίσθηκαν σε τουρκικό έδαφος.

Οι νομικοί, σύμφωνα με το Βήμα, εκφράζουν αμφιβολίες για την "σειρά των πραγματικών γεγονότων". Πάντως οι ίδιοι παράγοντες επισήμαναν ότι "ίσως το τουρκικό καθεστώς δεν επιτρέψει την δημοσιοποίηση στοιχείων για τον τρόπο εντοπισμού τους αλλά ούτε και να παρουσιασθούν οι απόψεις τους ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι είχαν μπει στην Ελλάδα".