Σήμερα είναι: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
greek english turkish
JOY BABY SHOP ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στη Σαμοθράκη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στη Σαμοθράκη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη.

Έντονη κινητικότητα Κυβερνητικών στελεχών στον Έβρο

13-11-2017

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής θα βρίσκεται στον Έβρο την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου.

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Υπουργείου, θα επισκεφτεί τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης την Δευτέρα στις 20:00, ενώ το πρωί της Τρίτης θα μεταβεί στη Σαμοθράκη.

Την Σαμοθράκη θα επισκεφτεί και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Βίτσα, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους τοπικούς φορείς, την Τετάρτη στις 12:00 στο Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα, ώστε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να ενημερωθεί σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, η οποία έπληξε το νησί το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου.

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Α. Χαρίτσης στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο εργοστάσιο ΕΒΖ στην Ορεστιάδα.

Η Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κ. Παπανάτσιου την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 08:30 θα επισκεφτεί το τελωνείο Αλεξανδρούπολης και μία ώρα αργότερα το τελωνείο Κήπων.

Ενώ την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασιμάτης θα επισκεφτούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Ορεστιάδα και θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με ομάδα παραγωγών.

Την ίδια μέρα, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Υποδομών κ. Στ. Καραγκούνης θα επισκεφτεί την Σαμοθράκη όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης και φορείς του νησιού.

Στην Αλεξανδρούπολη επίσης, θα βρεθούν ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, πρόκειται να επισκεφτεί την Τρίτη την περιοχή μας, όπου στις 9:30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο χώρο του γεωθερμικού πεδίου στο Αρίστηνο, ενώ στις 10:30 έχει προγραμματίσει επίσκεψη στον Ζ Παιδικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης. Στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό έχει εγκατασταθεί φωτοβολταικό σύστημα ιδιοκατανάλωσης καθώς και σύστημα αντλίας θερμότητας – νερού για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Ενώ έπειτα από την επίσκεψη του στο Σταυρίδειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα όπου έχει εγκατασταθεί ηλιακό θερμικό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης καθώς και σύστημα λέβητα βιομάζας για θέρμανση και φωτοβολταικό σύστημα ιδιοκατανάλωσης, ο κ. Σταθάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο Έβρου.

Στο Επιμελητήριο Έβρου, θα βρεθεί την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, όπου στις 09:30 θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δάσους Δαδιάς, Δέλτα Έβρου και Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας.

Θα ακολουθήσει στις 11:00 ευρεία σύσκεψη για τα έργα περιβαλλοντικής προστασίας της Σαμοθράκης, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, ενώ στις 13:00 ο Αναπληρωτής Υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για το φυσικό περιβάλλον, τις προστατευόμενες περιοχές και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της Σαμοθράκης.

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί την Τρίτη 14 Νοεμβρίου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, προκειμένου να επισκεπτεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τις εγκατάστάσεις του νέου υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή που διαθέτει το Νοσοκομείο.

Με την ολοκλήρωση της αδειοδότησης και την επίσημη έναρξη του ψηφιακής τεχνολογίας γραμμικού επιταχυντή η ακτινοθεραπεία στο Π.Γ.Ν.Ε. μπαίνει σε μία νέα εποχή. Οι καρκινοπαθείς αποκτούν ένα νέο υπερόπλο που προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασύγκριτα λιγότερες ανεπιθύμητες επιπλοκές.

Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην ευγενή δωρεά του μηχανήματος από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στην πρόσληψη 3 ακτινοθεραπευτών, 2 τεχνολόγων καθώς και 2 ακτινοφυσικών. 

Υπενθυμίζουμε ότι το διήμερο 13 και 14 Νοεμβρίου θα βρεθούν στην Κομοτηνή πολλά κυβερνητικά στελέχη για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 6ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση με επίκεντρο την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 

Το Περιφερειακό Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Τζένη Φράγκου

Ενημερωθείτε σχετικά με το Περιφερειακό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή εδώ