Σήμερα είναι: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019
greek english turkish
SUGAR BABY SHOP ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Επίσημη πρώτη» για το μεταφορικό ισοδύναμο στη Σαμοθράκη - 526 € το όφελος

«Επίσημη πρώτη» για το μεταφορικό ισοδύναμο στη Σαμοθράκη - 526 € το όφελος

11-07-2018

Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, αφού ήδη οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να καταχωρήσουν τις αιτήσεις τους.

Το μέτρο αφορά στην εξίσωση του κόστους μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση.

Δικαιούχοι είναι οι κάτοικοι 49 συνολικά νησιών σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία και η Σαμοθράκη, για το πρώτο εξάμηνο της υλοποίησης του πιλοτικού μέτρου από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018, ενώ από την 1η Ιανουαρίου σε όλα τα νησιά με εξαίρεση την Κρήτη, την Εύβοια και τη Λευκάδα.

Στην πρώτη φάση του μέτρου, δηλαδή το δεύτερο εξάμηνο του 2018, θα απαιτηθούν περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το 2019 τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, και σε ότι αφορά το νησί του Έβρου, μια τετραμελής οικογένεια σε περίπτωση που κάνει το σύνολο των ταξιδιών που δικαιούται μέσα στο εξάμηνο θα ωφεληθεί με 526 €.

Για να ταξιδέψουν οι μόνιμοι κάτοικοι θα πρέπει να τυπώσουν προηγουμένως μέσω της ιστοσελίδας metaforikoisodynamo.gr τους προσωπικούς τους κωδικούς, τους οποίους στην συνέχεια θα χρησιμοποιούν κάθε φορά στο πρακτορείο που εκδίδει τα εισιτήριά τους.

Μέσα σε λίγες μέρες, το ποσό θα πιστώνεται αυτόματα στους λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο σύστημα Τaxis.

Ο δικαιούχος, για μια και μόνο φορά, θα χρειαστεί να ακολουθήσει 3 βήματα:

1. κάνει εγγραφή με τους κωδικούς TAXIS 

2. συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία και δίνει έναν τραπεζικό λογαριασμό (IBAN) στον οποίο θα του πιστώνονται τα χρήματα που δικαιούται από την εφαρμογή του μέτρου 

3. άμεσα εκδίδεται ο Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη, ο οποίος είναι προσωπικός και ισχύει άπαξ. 

Ο νησιώτης, πέραν της επίδειξης του ΜΑΝ στα πρακτορεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών, δεν χρειάζεται να κάνει καμία επιπλέον ενέργεια, ώστε να λάβει στο τέλος κάθε μήνα, στο λογαριασμό του, τα χρήματα που λειτουργούν ως αντιστάθμισμα νησιωτικού κόστους και τα οποία, όπως έχει ήδη τονιστεί, είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα.

Δείτε και συμπληρώστε την αίτηση για υπαγωγή στο μέτρο