Σήμερα είναι: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
greek english turkish
BLD AL FARO TIMI MIKRO

Αθλητικά νέα

Έρχεται η "Φουρτούνα": O πρώτος "αυτοοργανωμένος αθλητικός σύλλογος" στην Αλεξανδρούπολη

Έρχεται η "Φουρτούνα": O πρώτος "αυτοοργανωμένος αθλητικός σύλλογος" στην Αλεξανδρούπολη

21-04-2017

Ολοένα και πιο συχνά κάνουν την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα ανά την επικράτεια αυτοοργανωμένα αθλητικά σωματεία, τα οποία έχουν οριζόντια και αντιιεραρχική δομή, στην λογική και τον αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και στεκιών.

Ήρθε πλέον η ώρα και ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός τέτοιου σωματείου και στην Θράκη και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη. Ο λόγος για την Φουρτούνα!

Στην Αθήνα, οι πιο γνωστοί από αυτούς τους συλλόγους είναι ο Αστέρας Εξαρχείων και ο Μαρίνος Αντύπας, που διαθέτει μάλιστα τμήματα όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε μπάσκετ και βόλεϊ. Ανά την χώρα υπάρχουν όμως και άλλα όπως  η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας στην Θεσσαλονίκη, ο Απείθαρχος Ιωαννίνων, ο Ανάποδος Χαλκίδας, η Ρήξη Λιβαδειάς.

Η ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου σωματείου, που ήδη έχει αποσπάσει τις ευχές και τους χαιρετισμούς των αντίστοιχων αυτοοργανωμένων σωματείων ανά την χώρα, έγινε πριν λίγες ημέρες από το διαδίκτυο.

Η ανακοίνωση της Φουρτούνας Αλεξανδρούπολης, όπου λύνονται και οι απορίες για τα τι και τα πως της κίνησης αυτής, της πρώτης που γίνεται στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης, έχει ως εξής:

Το συνεχώς αναπτυσσόμενο κίνημα με τις αυτοοργανωμένες αθλητικές ομάδες ήταν η αφορμή ώστε μια παρέα ανθρώπων, μερικοί από τους οποίους συμμετείχαν κιόλας σε κάποιες, να θέλει να δει κάτι ανάλογο και στην πόλη μας. Έτσι το ανοίξαμε σε φίλους κι γνωστούς, κανονίστηκε η πρώτη συνέλευση και το καλοκαίρι του 2016 αποφασίσαμε να τρέξουμε τις διαδικασίες για τη δημιουργία της Φουρτούνας.

Δείτε τη συνέχεια της ανακοίνωσης όπου η "Φουρτούνα Αλεξανδρούπολης" επισημαίνει γιατί επέλεξε αυτό το όνομα, τι είναι αυτό που τους ενώνει, ποιος ο στόχος τους αλλά και πως λειτουργούν στο thrakisports.gr.