Σήμερα είναι: Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018
greek english turkish
AL FARO SUGAR TIMI MIKRO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έρχεται ο "Σερίφης" σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί

Έρχεται ο "Σερίφης" σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί

17-02-2017

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διεμήνυσε πως αρκετές περιοχές της χώρας θα αποκτήσουν το δικό τους "Σερίφη" για την πάταξη του εγκλήματος αλλά και για την περαιτέρω ασφάλεια των πολιτών.

Ο "Σερίφης" θα τοποθετηθεί σε Δήμους, Κοινότητες καθώς και σε περιοχές όπου δεν υπάρχει Αστυνομικό Τμήμα.

Στο Νομό Έβρου Σερίφη ή Τοπικό Αστυνομικό, όπως λέγεται, θα έχουν η Νέα Βύσσα Δήμου Ορεστιάδας, οι Μεταξάδες Δήμου Διδυμοτείχου και τα Λάβαρα Δήμου Σουφλίου.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του "Σερίφη" θα μπορούμε εύκολα να τον διακρίνουμε καθώς όπως ανακοίνωσε το Αρμόδιο Υπουργείο θα φέρει διακριτικά χαρακτηριστικά όπως κονκάρδα στο πέτο και θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του Σερίφη.

Ο Τοπικός Αστυνόμος, ως βασικός συνδετικός κρίκος του Αστυνομικού Τμήματος, στο οποίο υπάγεται διοικητικά και ανήκει οργανικά, με την τοπική κοινωνία, εκφράζει αυτό ακριβώς που αποτελεί βασική κατεύθυνση και κύριο προσανατολισμό του Σώματος: την εξωστρέφεια, τη σύγκλιση της Αστυνομίας με την κοινωνία, την ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας του αστυνομικού με τον πολίτη.

Σκοπός του "Σερίφη" θα είναι η διεκπεραίωση ζητημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, η συλλογή στοιχείων και πληροφοριών όπου αυτές χρειάζονται, η ενημέρωση από πλευράς του Σερίφη για γεγονότα και συμβάντα.

Τέλος ένας από τους στόχους είναι η διασυνδετική συνεργασία του Τοπικού Αστυνομικού με τους πολίτες αλλά και με φορείς και δομές για την άμεση λύση των προβλημάτων.

O αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, κάλεσε τους Τοπικούς Αστυνόμους:

  • να μελετήσουν, να κατανοήσουν, να συναισθανθούν το ρόλο, τις ευθύνες και τις αρμοδιότητές τους,
  • να σταθούν δίπλα στον πολίτη, να καθιερωθούν με το έργο και τη συμπεριφορά τους στη συνείδησή τους ως θεματοφύλακες της τάξης και της νομιμότητας, να δημιουργήσουν στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες και τους Φορείς που τις εκπροσωπούν,
  • να μετουσιώσουν τις προσδοκίες όλων σε έργο και προσφορά προς την τοπική κοινωνία.