Σήμερα είναι: Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ KERAMARH BLD

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έτοιμοι για όλα οι αγρότες του Έβρου - Στο τελωνείο των Κήπων τα τρακτέρ

Έτοιμοι για όλα οι αγρότες του Έβρου - Στο τελωνείο των Κήπων τα τρακτέρ

22-01-2016

To e-evros.gr μίλησε με τον Πρόεδρο των Αγροτών Αλεξανδρούπολης, κ. Κώστα Αλεξανδρή, με τον αντιδήμαρχο Φερών και Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κ. Νίκο Γκότση, με τον Πρόεδρο της δημοτικής ενότητας Φερών κ. Σάκη Πεμούση και με τον αντιδήμαρχο Τυχερού κ. Γρηγόρη Καρακόλια, όπου δήλωσαν ομόφωνα τη συμπαράστασή τους στους αγρότες.

"Μαζευτήκαμε όλοι οι αγρότες από τον Νότιο Έβρο για μια μεγαλειώδη κινητοποίηση για να διαμαρτυρηθούμε για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών. Θεωρούμε ότι είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση αγροτών που έχει γίνει στο νομό μας. Η αγροτική οικονομία είναι η βάση της οικονομίας στην περιοχή μας Τα μέτρα είναι δυσβάστακτα, δεν μπορεί να επιβιώσει κανείς αγρότης και στο τέλος θα εξαφανιστεί εντελώς ο πρωτογενής τομέας,"

 

Ώρα 13:00 

332 είναι τα τρακτερ αυτή τη στιγμή στο τελωνείο των Κήπων. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, μίλησε για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αγροτών που έχει γίνει στον Έβρο!

Την ίδια ώρα, οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νοτίου Έβρου, δήλωσαν πως θα παραμείνουν για 2 περίπου ώρες, ενώ ήδη έχουν βάλει φωτιά σε ποσότητες μηδικής.


Ώρα 12:35

Μετά από μίνι σύσκεψη οι αγρότες αποφασίζουν να κλείσουν τον δρόμο.


Στον Τελωνειακό Σταθμό των Κήπων βρίσκονται οι Αγρότες και οι Κτηνοτρόφοι του νοτίου Έβρου με τα τρακτέρ τους, προκειμένου να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους

Η αγανάκτηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα είναι έκδηλη σε ολόκληρη τη χώρα, αφού όπως λένε ο κίνδυνος της ολοκληρωτικής καταστροφής είναι προ των πυλών με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αναφορικά με το ασφαλιστικό και όχι μόνο.

Επιπλέον οι αγρότες του νοτίου Έβρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας σκοπεύουν να βάλουν φωτιά σε ποσότητες μηδικής. 

Αξίζει πάντως ν’ αναφερθεί πως χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων, ενώ την ίδια ώρα οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.  

Δεκάδες είναι τα μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα με τους αγρότες να αποφασίζουν τις επόμενες μέρες αν θα προχωρήσουν σε μαζικά κλεισίματα δρόμων που θα δημιουργήσουν προβλήματα στις μεταφορές. 

Συμβαίνει τώρα (12:20): Έκρυθμη η κατάσταση αυτή την ώρα στο τελωνείο των #Κήπων με τους αγρότες να ετοιμάζονται να σταμ...

Posted by e-evros.gr on Friday, January 22, 2016
 

Συμβαίνει τώρα (11:20) : Ξεκίνησαν τα τρακτέρ των #Φερών με τελικό προορισμό τους τον Τελωνειακό σταθμό των #Κήπων του #...

Posted by e-evros.gr on Friday, January 22, 2016
ΥΓΕΙΑ