Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φίλης: "Ο φράχτης στον Έβρο περιορίζει και διαχωρίζει την Θράκη από την υπόλοιπη χώρα" (video)

Φίλης: "Ο φράχτης στον Έβρο περιορίζει και διαχωρίζει την Θράκη από την υπόλοιπη χώρα" (video)

28-11-2021

Είναι γνωστή η θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη αναφορικά με τον φράχτη του Έβρου, γι αυτό ίσως να ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενη η δήλωση που έκανε κατά τη συνεδρίαση στη Βουλή της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Βεβαίως το προσφυγικό χρειάζεται αντιμετώπιση. Είναι αποτέλεσμα πολέμου, φτώχειας και χρηματικής κρίσης. Δεν μπορεί όμως ο φράχτης να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα αυτό. Αντιθέτως, ο φράχτης θέτει έναν φράχτη για τη Θράκη, όχι προστασίας αυτή τη στιγμή αλλά περιορισμού και διαχωρισμού της από την υπόλοιπη χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής τον Μάιο είχε «μαλώσει» την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου γιατί κατά την επίσκεψή της στην περιοχή, είχε φωτογραφηθεί μπρος στον φράχτη: «Μας λυπεί βαθύτατα η επιλογή της να «τιμήσει με την παρουσία της τον φράχτη του Έβρου.

Ενώ σε άλλη στιγμή είχε δηλώσει για την κρίση του Έβρου ότι ως ΣΥΡΙΖΑ «κατάπιαμε τη γλώσσα μας. Δεν υπερασπιστήκαμε τους μετανάστες»(αυτούς δηλαδή που εργαλειοποίησε και μας έστειλε κατά δεκάδες χιλιάδες ο Ερντογάν για να παραλύσει η μισή χώρα σε μια εβδομάδα!).

Με όλες αυτές τις δηλώσεις αυτό που μας κάνει αυτόματα να αναωτηθούμε ως Εβρίτες είναι τι θα γινόταν τελικά τον Μάρτιο του 2020 αν ο κ. Φίλης και ομοϊδεάτες του ήταν στην κυβέρνηση;!