Σήμερα είναι: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
greek english turkish
AL FARO SOHO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

ξεκίνησε σταδιακά η αποκομιδή των σκουπιδιών
ξεκίνησε σταδιακά η αποκομιδή των σκουπιδιών

Η Εισαγγελία «αδειάζει» από σκουπίδια τη Σαμοθράκη

14-09-2018

Ο κόμπος στο χτένι έφτασε για το νησί του Έβρου, σε ότι αφορά το ζήτημα διαχείρισης των σκουπιδιών.

Αυτή τη στιγμή στη Σαμοθράκη υπάρχουν 300 με 350 τόνοι σκουπιδιών, συνολικά δηλαδή 7 κοντέινερ, ύστερα από την απόφαση της εταιρείας SAOS Ferries να διακόψει τη μεταφορά τους προς το Χ.Υ.Τ.Α Κομοτηνής επικαλούμενη υποβάθμιση των συνθηκών μεταφοράς του επιβατικού κοινού.

Έκτοτε η Δημοτική Αρχή Σαμοθράκης αποφάσισε να βαδίσει στη δικαστική οδό, προκειμένου να λυθεί διαπαντός το πρόβλημα, ενώ η υπόθεση εκδικάστηκε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι την έκδοση όμως της δικαστικής απόφασης, η Σαμοθράκη «γέμισε» ασφυκτικά από σκουπίδια, με τον Δήμαρχο Θανάση Βίτσα να απευθύνει εκκλήσεις προς τους κατοίκους να μην απορρίπτουν τα σκουπίδια τους στους κάδους.

Η παρέμβαση λοιπόν της Εισαγγελίας, ήρθε να «λυτρώσει» κατοίκους και επισκέπτες, και ήδη έχει προγραμματιστεί η μεταφορά 4 εκ των 7 κοντέινερ απορριμμάτων, για τη μεταφορά των οποίων θα χρειαστούν 3 δρομολόγια.

Το ζήτημα συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία παρέστη και ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης, χωρίς όμως να επιτευχθεί συμφωνία.

Να σημειωθεί ότι πριν την σύνταξη δικογραφίας για την υπόθεση, υπήρξε παραίνεση προς την εταιρεία SAOS η οποία όμως έμεινε στις θέσεις της, και ακολούθησε η επίσημη διαδικασία.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας.  

ΜΚ 

MENOYME ΑΣΦΑΛΕΙΣ