Σήμερα είναι: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ BLD BABY SHOP

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η παλιά Αλεξανδρούπολη αναβιώνει στην παρουσίαση λευκώματος για το Λιμανάκι της Μάκρης

Η παλιά Αλεξανδρούπολη αναβιώνει στην παρουσίαση λευκώματος για το Λιμανάκι της Μάκρης

10-07-2018

Στην εποχή της «Παλιάς Αλεξανδρούπολης» θα έχουν την ευκαιρία να μεταφερθούν οι πολίτες, μέσω του ιστορικού λευκώματος της Μαριάνθης Μαύρου.

Μια μοναδική συλλογή ιστορικών φωτογραφιών και ντοκουμέντων που αναζωογονούν τον αέρα μιας άλλης εποχής, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 στις 21.00, στον χώρο του λιμανιού της Μάκρης εκδήλωση, με σκοπό την παρουσίαση του φωτογραφικού - ιστορικού Λευκώματος της Μαριάνθης Μαύρου, με τίτλο: «Το λιμανάκι της Μάκρης και οι άνθρωποί του: Εικόνες, ιστορίες, αναμνήσεις μιας άλλης εποχής».

Το συγκεκριμένο Λεύκωμα έχει ως στόχο να αναδείξει όσο το δυνατόν καλύτερα την ιστορία του λιμανιού της Μάκρης και των αλιέων του και να τιμήσει τους αλιείς, τους ανθρώπους εκείνους που αφήνουν καθημερινά το στίγμα τους στο λιμανάκι της Μάκρης και μοχθούν συνεχώς, υπό αντίξοες συνθήκες, για την επιβίωσή τους.

Το Λεύκωμα έλαβε υποστήριξη από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Ο.Λ.Α. και το Εμπορικό Ναυτικό Επιμελητήριο Αθηνών, ενώ θα το προλογίσει ο Δημοσθένης Δούκας, οικονομολόγος.

Θα ακολουθήσει συνεστίαση με τοπικές γεύσεις και διασκέδαση με μουσική.