Σήμερα είναι: Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018
greek english turkish
BLD AL FARO TIMI MIKRO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η ΠΟΕΔΗΝ στο πλευρό των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων - Δωρεά υλικών

Η ΠΟΕΔΗΝ στο πλευρό των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων - Δωρεά υλικών

19-03-2017

Η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε την προσφορά υλικού στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων στη Θράκη από έξι συλλόγους της ευρύτερης περιοχής - Η Υγεία στηρίζεται στη φιλανθρωπία επισημαίνει στην ανακοίνωση της.

Δεν έχουν τέλος οι δωρεές υγειονομικού και λοιπού υλικού προς τις δημόσιες μονάδες υγείας της χώρας από συλλόγους, φορείς, ιδιώτες.

Η πλέον πρόσφατη – αλλά όχι και τελευταία- δωρεά δημοσιοποιείται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και αφορά την προσφορά υλικού στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων στη Θράκη.

Πρόκειται για δωρεά υλικών καθαριότητας καθώς και  υγειονομικού υλικού στα δύο Κέντρα Υγείας, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα έγινε την περασμένη εβδομάδα από έξι συλλόγους της ευρύτερης περιοχής (Ένωση Συλλόγων Παράδοσης και Δημιουργίας «οι Γκαγκαβούζηδες», Λαογραφικός Σύλλογος Άνω Σαγήνης  «Το Λεοντάριο», Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Οινόης «Το Κρασοχώρι», Σύλλογος Γυναικών Κάτω Σαγήνης «Προφήτης Ηλίας», Σύλλογος Γυναικών Λεπτής «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες», Προσφυγικός Σύλλογος Θουρίου).
 
Με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στους φορείς της περιοχής για τις δωρεές υλικών καθαριότητας και υγειονομικού υλικού.
 
"Η Υγεία στηρίζεται στη φιλανθρωπία. Ούτε χαρτί υγείας δεν έχουν πια τα Κέντρα Υγείας. Συχνά οι εργαζόμενοι κάνουν έρανο μεταξύ του για να πλύνουν τα σεντόνια, να αγοράσουν γάζες, σύριγγες, χαρτί υγείας. Απευθύνονται στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών και η απάντηση είναι στερεότυπη. "Δεν υπάρχουν χρήματα. Εάν θέλετε υλικά, βενζίνη, πετρέλαιο, απευθυνθείτε για δωρεές στο Δήμο, τους κατοίκους και τους Φορείς της περιοχής" καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.