Σήμερα είναι: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019
greek english turkish
AL FARO BABY SHOP TIMI MIKRO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ισόβια για τον Αλεξανδρουπολίτη που είχε συλληφθεί για πρωτοφανή ποσότητα ναρκωτικών στην περιοχή

Ισόβια για τον Αλεξανδρουπολίτη που είχε συλληφθεί για πρωτοφανή ποσότητα ναρκωτικών στην περιοχή

11-02-2018

Με ισόβια και βαριά πρόστιμα έπεσε εχθές η αυλαία για την υπόθεση ναρκωτικών που είχε χαρακτηριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που εντοπίστηκαν σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης!

Η δίκη η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Τριμελές Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Χρόνος" παρόντες ήταν οι δύο κατηγορούμενοι ο 60χρονος Δ.Φ. και η 35χρονη ρωσικής υπηκοότητας φίλη του K.V.

Οι δύο τους είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2016 σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης  και μετά την απολογία τους είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Από τότε ο μεν πρώτος κρατούνταν στις φυλακές Δομοκού και η δεύτερη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Ο τρίτος των κατηγορουμένων δεν είχε προφυλακιστεί.

Σύμφωνα παντα με τον "Χρόνο" κρίσιμο ρόλο στην εκδίκαση της υπόθεσης φαίνεται να διαδραμάτισε το γεγονός ότι οι ποσότητες ναρκωτικών βρέθηκαν σε αποθήκες ιδιοκτησίας του 60χρονου σήμερα κατοίκου Αλεξανδρούπολης.

Βέβαια εκ μέρους του συνηγόρου υπεράσπισής του επισημάνθηκε το γεγονός ότι σε αυτές τις αποθήκες ο κατηγορούμενος δεν ήταν μοναδικός ιδιοκτήτης.

Επίσης η σύλληψή του έγινε σε κοντινή απόσταση από τις αποθήκες όπου βρίσκονταν κρυμμένα τα ναρκωτικά και συγκεκριμένα σε αγροτική έκταση όπου εκείνη την ώρα εκτελούσε αγροτικές εργασίες ο γιος του.

Άλλωστε όπως επισημάνθηκε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Επισημάνθηκε ακόμα ότι διήγαγε έναν λιτό βίο, σε αντίθεση με ότι του καταμαρτυρείται ότι δηλαδή αποκόμιζε χρήματα από την διακίνηση των ναρκωτικών. Ο ίδιος ο 60χρονος στην απολογία του αρνήθηκε την ανάμειξη του. 

Η ποινή που του επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Θράκης ήταν αυτή των ισοβίων, με χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Όσον αφορά την 35χρονη της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ ως απλή συνεργός. Το δικαίωμα της έφεσης είχε μη ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι οι δύο καταδικασθέντες θα επιστρέψουν στις φυλακές, στον Δομοκό και τον Κορυδαλλό, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό. 

Όσον αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο, Γ.Α. κάτοικο Αλεξανδρούπολης, αυτός κηρύχτηκε αθώος. 

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που είχαμε κάνει για την υπόθεση: