Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

ΚΑΦΑΟ (υπαίθριοι διανεμητές ρεύματος/τηλεφωνίας – γκρι κουτιά)
ΚΑΦΑΟ (υπαίθριοι διανεμητές ρεύματος/τηλεφωνίας – γκρι κουτιά)

Καλλιτεχνική παρέμβαση στους υπαίθριους διανεμητές ρεύματος στις Φέρες Έβρου

05-03-2021

Χρώμα και ζωντάνια θα αποκτήσουν τα γκρι κουτιά "ΚΑΦΑΟ" στην Δημοτική Ενότητα Φερών από το Καρναβαλικό, Εκδρομικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο Φερών (ΚΕΦΥ) έπειτα από την πρόταση που οι ίδιοι έκαναν με κύριο στόχο να "δημουργήσουν" μικρούς πίνακες ζωγραφικής σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας ,Νεολαίας, κ. Θεόδωρος Βουρδόλης είναι ο εισηγητής του θέματος και παρακάτω ακολουθεί επακριβώς η πρόταση του:

"Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι,

Η ανάγκη για μια όμορφη πόλη μας κάνει να σκεπτόμαστε εύκολες και πρακτικές λύσεις για τα καθημερινά πράγματα. Η ιδέα εικαστικής παρέμβασης στα ΚΑΦΑΟ (υπαίθριοι διανεμητές ρεύματος/τηλεφωνίας – γκρι κουτιά) ξεκίνησε σε πολλές πόλεις κυρίως από εικαστικούς και ζωγράφους. Έτσι έγινε πρόταση από τον Καρναβαλικό, Εκδρομικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο Φερών (ΚΕΦΥ) να μετατρέψουν όποια ΚΑΦΑΟ της πόλης των Φερών από διανεμητές ρεύματος/τηλεφωνίας σε μικρούς πίνακες «διανεμητές εικόνων και χρωμάτων».

Να σημειώσουμε ότι για να υλοποιήσουμε την εικαστική μας παρέμβαση στα ΚΑΦΑΟ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Δημοτικής Ενότητας Φερών, έχουμε την έγκριση τόσο της ΔΕΔΔΗΕ Αλεξ/πολης όσο και του ΟΤΕ Α.Ε. Αλεξ/πολης που βρήκαν την ιδέα εξαιρετική.

Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι όπου υπάρχουν grafitti ή άλλες παρόμοιες δράσεις στη Δημοτική Ενότητα Φερών δεν υπάρχουν υβριστικά συνθήματα, κ.λ.π. Η θεματολογία που θα επιλεγεί για την εικαστική παρέμβαση θα απορρέει από τον περιβάλλοντα χώρο. Ειδικότερα η θεματολογία για το χρωματισμό – ζωγραφιά για το κάθε ΚΑΦΑΟ θα εξαρτάται κάθε φορά από το σημείο που βρίσκεται το ΚΑΦΑΟ.

Πιο αναλυτικά, ΚΑΦΑΟ που βρίσκεται κοντά στο χώρο της λαϊκής αγοράς, το θέμα της εικαστικής παρέμβασης θα έχει να κάνει με προϊόντα λαϊκής, ΚΑΦΑΟ που βρίσκεται πλησίον σχολικής μονάδας το θέμα της εικαστικής παρέμβασης θα έχει να κάνει με σχολείο- μαθητές, κ.λ.π."