Σήμερα είναι: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019
greek english turkish
AL FARO TIMI MIKRO BLD

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Καταγγελίες Φίλη για επαναπροωθήσεις Τούρκων στον Έβρο από μασκοφόρους

Καταγγελίες Φίλη για επαναπροωθήσεις Τούρκων στον Έβρο από μασκοφόρους

20-06-2017

Για επαναπροωθήσεις τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο από μασκοφόρους, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο και γίνεται έρευνα από το Συνήγορο του Πολίτη έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

 

«Προχθές για παράδειγμα είχαμε τη μυστηριώδη επαναπροώθηση Τούρκων στον Έβρο σε μασκοφόρους στην Τουρκία. Υπάρχει εν εξελίξει έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη. Δεν έχουμε ακόμα πειστικές απαντήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, τονίζοντας επίσης ότι «υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία οφείλουμε να απαντούμε που δεν είναι μόνο τα οικονομικά».

O κ. Φίλης είναι μεταξύ των 25 κυβερνητικών βουλευτών που πρόσφατα κατέθεσαν ερώτηση προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εξωτερικών για τα όσα καταγγέλλονται. Τώρα εμφανίζεται βέβαιος για τα περιστατικά, διαψεύδοντας κατ' ουσίαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες διαβεβαίωνε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρά σε επαναπροωθήσεις». Αν δεν το κάνει η κυβέρνηση τότε ποιος μεταφέρει τούρκους αντικαθεστωτικούς στην αγκαλιά του Ταγίπ Ερντογάν; Μπορεί να συμβαίνει αυτό εν αγνοία των ελληνικών Αρχών; Και ποιος ελέγχει την ασφάλεια εντός της χώρας αν όχι η ελληνική κυβέρνηση;

«Δεν είμαι μέρος μιας βεντέτας»

Βέβαια ο κ. Φίλης δεν μίλησε μόνο για τους τούρκους αντικαθεστωτικούς και τις βίαιες επαναπροωθήσεις τους προς την τουρκική πλευρά των συνόρων. «Δεν είμαι μέρος μιας βεντέτας» διαβεβαίωσε αναφορικά με τις εσωκομματικές διενέξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός όμως παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ασκεί μία πολιτική που στον πυρήνα της έχει νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα.