Σήμερα είναι: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
greek english turkish
BLD AL FARO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κατάληψη στο παλιό νεκροτομείο της Αλεξανδρούπολης

Κατάληψη στο παλιό νεκροτομείο της Αλεξανδρούπολης

24-10-2016

Την τελευταία βδομάδα μία ομάδα ατόμων αποφάσισε να εισβάλλει στο συγκρότημα των κτιρίων του Παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στο κτίριο του νεκροτομείου.

Πράγμα καθόλου δύσκολο μιας και είναι γνωστή η εγκατάλειψή του, καθώς και η άθλια κατάστασή του. (Κάντε κλικ εδώ για φωτογραφικά στιγμιότυπα από παλαιότερη "εισβολή" μας στο νοσοκομείο).

Τα άτομα που κάνουν την κατάληψη είναι ένα σύνολο εργατών, φοιτητών, μαθητών και ανέργων, ένα μέρος των καταπιεσμένων που έχει αντιληφθεί πως το κράτος ,το κεφάλαιο και ότι αποτελεί το σύστημα, μας εκμεταλλεύεται και μας περιθωριοποιεί.

«Στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης και ενώ οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, πολλά κτίρια μένουν αχρησιμοποίητα σε αντίθεση με τις ανάγκες μας», λένε.

«Για τον λόγο αυτό εναντιωνόμαστε στο σύστημα της ιδιοκτησίας, απορρίπτουμε τη διαμεσολάβηση του κράτους και των τοπικών αρχόντων και προχωράμε στην χρήση του κτιρίου για τους δικούς μας σκοπούς».

Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν ένα σημείο αναφοράς στην πόλη της Aλεξανδρούπολης, με την έναρξη μιας δομής που θα στεγάζει αντιιεραρχικές, αντιρατσιστικές, αντισεξιστικές, αντιομοφοβικές και αντιεμπορευματικές ιδέες και πράξεις και δεν θέλουνε καμιά συνδιαλλαγή. Στέκονται εχθρικά απέναντι σε κάθε είδους κομματικές, χουλιγκανικές, θρησκευτικές και πατριωτικές μαφίες και πρέζες.

Στο κατειλημμένο κτίριο θα πραγματοποιούνται ανοιχτές εκδηλώσεις, συζητήσεις και προβολές και καλούνε όσους και όσες αναγνωρίζουν ότι βρίσκονται στην ίδια πλευρά, να πλαισιώσουν το εγχείρημα με τη συμμετοχή τους.