Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η στιγμή που ο Υπουργός εισέρχεται μέσα στο αυτοκίνητο.
Η στιγμή που ο Υπουργός εισέρχεται μέσα στο αυτοκίνητο.

ΚΙΝΑΛ: "Οι εικόνες που έρχονται από τον Έβρο είναι αποκαρδιωτικές"

09-02-2021

"Απαράδεκτα τα συνθήματα κατά του Ν. Μηταράκη στον Έβρο" αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφερόμενο στα συνθήματα που ακούστηκαν εχθές έξω από το δημαρχείο Ορεστιάδας, όπου βρισκόταν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, για το θέμα του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης Φυλακίου.

Οι συγκεντρωθέντες ανάμεσα στα συνθήματα φώναζαν «Οχι στη νέα δομή» και συνθήματα όπως "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", ενώ αρκετές ήταν οι φορές που ακούστηκε ο Εθνικός Υμνος.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μηταράκης μπήκε τρέχοντας στο αυτοκίνητο του ενώ κάποιοι άρχισαν να πετούν μπουκάλια, αβγά και καφέδες προς το μέρος του.

"Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη της χώρας. Οι ακραίες φωνές πρέπει να απομονωθούν", επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει: "Η αντίθεση μας στην πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι δεδομένη και αταλάντευτη". 

Και συνεχίζει: "Η ανησυχία των κατοίκων και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι κατανοητή. Ούτε ο αυταρχισμός, όμως, ούτε το ''αποφασίζομεν και διατάσσομεν'' ταιριάζουν σε δημοκρατική χώρα. Ο Έβρος δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών και το Ανατολικό Αιγαίο πρέπει να πάψει να είναι αποθήκη ψυχών. Το κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2016 με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να κλείσει. Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν τα κλειδιά του προσφυγικού από τον Ερντογάν.

Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει την πυγμή της στα ευρωπαϊκά όργανα για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο άσυλο και τη μετανάστευση, που να μη λειτουργεί σε βάρος της χώρας και των προσφύγων. Η συστράτευση για τον αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο στα κράτη-μέλη είναι μονόδρομος για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάψει να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του".

Ακολουθεί το video από τη live μετάδοση της χθεσινής συγκέντρωσης: