Σήμερα είναι: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
greek english turkish
BLD SUGAR TIMI MIKRO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Καταγγελία μαθήτριας του 1ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης,
Καταγγελία μαθήτριας του 1ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης,

Μαθήτρια 1ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης: "Μας κόβουν τα φτερά - Δεν θα μπορέσω να πάρω το πτυχίο μου"

13-09-2017

Η επόμενη καταγγελία έρχεται από μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, η οποία επισήμανε στο e-evros.gr την "αδικία" που υπάρχει στο σχολείο της πριν καλά αρχίσει η νέα σχολική χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα η μαθήτρια μας τόνισε πως εδώ και δύο χρόνια παρακολουθεί μαθήματα στο 1ο ΕΠΑΛ, στον τομέα υγείας, πρόνοιας και ευεξίας και συγκεκριμένα στην ειδικότητα της αισθητικής τέχνης.

Φέτος όμως δεν θα μπορέσει, όπως μας τονίζει, να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να πάρει το πτυχίο της.

Ο λόγος; Η ολιγομελής τάξη. Μόνο 4 είναι τα άτομα που έχουν δηλώσει πως θέλουν να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη ειδικότητα φέτος, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν τα μαθήματα.

"Είναι άδικο, να θέλεις να πάρεις το πτυχίο σου και τελευταία στιγμή να σου λένε πως πρέπει να αλλάξεις ειδικότητα και να παρακολουθήσεις άλλα μαθήματα. Σου κόβουν τα φτερά. Ενώ υπάρχουν καθηγητές δεν δίνεται η έγκριση ώστε να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο αλλά και χρήμα (προκειμένου να πάρω τα απαραίτητα σύνεργα για την ειδικότητά μου), δεν γίνεται να αλλάξω ειδικότητα", μας τονίζει η μαθήτρια.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή του σχολείου ο οποίος μας τόνισε πως το τμήμα πρέπει υποχρεωτικά να γίνει!

"Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να έχουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, έχουμε απευθυνθεί προς κάθε αρμόδιο και περιμένουμε την απάντηση.

Δεν μας είχε γίνει καμία ενημέρωση σχετική τον Ιούνιο που ήταν η περίοδος δηλώσεων. Τότε ίσως κάτι καταφέρναμε! Τώρα ευελπιστούμε η απάντηση που θα έχουμε να είναι θετική".

Επικοινωνήσαμε επίσης με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αποστολακούδη ο οποίος μας ανέφερε πως κι αυτός έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί το θέμα, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι ο ίδιος μιας και δεν είναι δικής του αρμοδιότητας το θέμα.

"Περιμένουμε την απάντηση από το Υπουργείο. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το τμήμα είναι ολιγομελές, μόλις 4 άτομα, αν σκεφτείτε πως το τμήμα πρέπει να ξεκινάει με 8 μαθητές. Και φυσικά τίθεται έπειτα και το θέμα της έλλειψης προσωπικού μιας και εάν λειτουργήσει το τμήμα θα χρειαστούν και προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα την απάντηση".

Όλια Γκαντανίδου 

σαν σημερα


IREPAIR GENIKO
ΛΟΥΚΟΥΛΟΣ
MIKEL DEXIA
ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ

Ο καιρός στον Έβρο


Ο καιρός στον Έβρο

photo της εβδομαδας


Ποταμός Άρδας - Μερικά μέτρα μακριά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα
Ποταμός Άρδας - Μερικά μέτρα μακριά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα