Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Έλληνας πρωθυπουργός που πρόσφατα, κατά την επίσκεψη στην Γαλλία, παραχώρησε συνέντευξη μπροστά από το καμάρι μας, την Νίκη, έθιξε το θέμα της επιστροφής της Νίκης και της Αφροδίτης;
Ο Έλληνας πρωθυπουργός που πρόσφατα, κατά την επίσκεψη στην Γαλλία, παραχώρησε συνέντευξη μπροστά από το καμάρι μας, την Νίκη, έθιξε το θέμα της επιστροφής της Νίκης και της Αφροδίτης;

Μαργαρίτης Κίρκος: "Η Σαμοθράκη να υποδεχτεί την πραγματική Νίκη της"

23-10-2021

Η Σαμοθράκη υποδέχτηκε το 2ο πιστό αντίγραφο του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, μια δωρεά του εκλιπόντα Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιο Παυλίδη.

Ο Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ - πολιτευτής "Ελληνικής Λύσης" και Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης κ. Κίρκος Μαργαρίτης με αφορμή αυτό το γεγονός υπογράμμισε με ανακοίνωσή του:


"Η Σαμοθράκη φόρεσε τα καλά της και υποδέχτηκε το πιστό αντίγραφο της Νίκης. Εφόσον το πρωτότυπο, το γνήσιο κοσμεί, κλεμμένο από το 1884, το Μουσείο του Λούβρου. Προσωρινά λοιπόν, αρκούμαστε με το αντίγραφο, αλλά πιστεύουμε και ελπίζουμε κάποια στιγμή, στο κοντινό μέλλον, η Σαμοθράκη να υποδεχτεί τον επαναπατρισμό της πραγματικής Νίκης. Βέβαια όχι μόνο η Σαμοθράκη την Νίκη, η Μήλος να υποδεχτεί την κλεμμένη Αφροδίτη της, ο Παρθενώνας τα Ελγίνεια μάρμαρα κλπ.

Αναρωτιέμαι, αν αλήθεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός που πρόσφατα, κατά την επίσκεψη στην Γαλλία, παραχώρησε συνέντευξη μπροστά από το καμάρι μας, την Νίκη, έθιξε το θέμα της επιστροφής της Νίκης και της Αφροδίτης... Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη ελληνογαλλική συμφωνία, χωρίς βέβαια να υποτιμώ αυτήν που υπογράφηκε, άλλωστε η Ελληνική Λύση, την υπερψήφισε στην Βουλή.

Όσο για το πιστό αντίγραφο πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον αείμνηστο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κύριο Γεώργιο Παυλίδη, κατ' εντολή του οποίου κατασκευάστηκαν τα 2. Μάλιστα εκείνος είχε πει το πρώτο να τοποθετηθεί στην Σαμοθράκη και το δεύτερο στην Αλεξανδρούπολη. Αλλά οι διάδοχοι του προτίμησαν, άγνωστο γιατί να το κάνουν αντίστροφα... Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Μαργαρίτης Κίρκος
Πολιτευτής - Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ Ελληνικής Λύσης"