Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μαργαρίτης (Άκης) Κίρκος, Επαγγελματίας Σαµοθράκης.
Μαργαρίτης (Άκης) Κίρκος, Επαγγελματίας Σαµοθράκης.

Μαργαρίτης Κίρκος: Προτείνει λύση για την έλλειψη σχολής οδηγών στη Σαμοθράκη

27-10-2021

Μια ιδιαίτερη κίνηση κάνει ο κ. Μαργαρίτης Κίρκος που είναι και ο ίδιος επαγγελματίες της Σαμοθράκης και αποφασίζει να βάλει το χέρι του στην τσέπη του για να δώσει "τέλος" σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί της Σαμοθράκης εδώ και καιρό.

Ο λόγος γίνεται για την απουσία σχολής οδηγών στο νησί, μια έλλειψη η οποία είναι σημαντική καθώς οι πολίτες του νησιού ενώ επιθυμούν να πάρουν το δίπλωμα οδήγησης, δεν υπάρχει καμία σχολή οδηγών στη Σαμοθράκη.

Είναι γνωστό πως ο κ. Κίρκος αγαπάει τη Σαμοθράκη και αυτή τη φορά το δείχνει έμπρακτα καθώς ανακοίνωσε μέσω του παρακάτω δελτίο τύπου πως θα καλύψει όλα τα έξοδα του εκπαιδευτή οδήγησης που αποφασίσει να πηγαίνει στο νησί για μαθήματα. Κάνει μια δημόσια πρόσκληση στην οποία αναφέρει πως "Όποια σχολή οδηγών από την Αλεξανδρούπολη επιθυμεί να στείλει εκπαιδευτή οδήγησης στην Σαμοθράκη για να παραδώσει μαθήματα για την απόκτηση διπλώματος στους ενδιαφερόμενους, με προσωπικά έξοδα, θα καλύψω την μεταφορά του (εισιτήρια) προς και από Σαµοθράκη, την διαμονή και την σίτιση του".

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου:


"Ως επαγγελματίας και άνθρωπος με μεγάλο κοινωνικό κύκλο στην τοπική κοινωνία της Σαμοθράκης, έρχομαι καθημερινά σε επαφή και επικοινωνία με πολύ κόσμο. Μέσα από αυτές τις συναναστροφές μου, έχω εντοπίσει ένα σοβαρό κενό που υπάρχει, ένα από τα πολλά...

Το κενό στο οποίο αναφέρομαι αφορά την έλλειψη κάποιας σχολής οδηγών στο νησί και επειδή αυτό σε μόνιμη βάση είναι κατά πάσα πιθανότητα αδύνατο να σταθεί και να επιβιώσει, θα μπορούσε όπως συνέβη κάποια περίοδο πριν μερικά χρόνια να έρχεται μία σχολή οδηγών στο νησί, να παραδίδει μαθήματα και οι ενδιαφερόμενοι για να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, χωρίς το μεγάλο κόστος που απαιτούσαν οι μετακινήσεις προς και από Αλεξανδρούπολη καθώς και η διαμονή τους έπαιρναν το δίπλωμα. Αυτό έχει σταματήσει και αυτή την στιγμή υπάρχει στην Σαμοθράκη σημαντικός αριθμός ενδιαφερομένων που ναι μεν θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα, αλλά οι οικονομικές δυσκολίες της εποχής που επικρατούν, τους αποτρέπουν να γραφτούν σε κάποια σχολή στην Αλεξανδρούπολη με τα δυσβάσταχτα κόστη.

Το κράτος θέλει τους πολίτες νόμιμους και νομοταγείς, όσους συλλαμβάνει να παρανομούν τους τιμωρεί και μέχρι εδώ καλώς πράττει... Όμως κανένας κρατικός, περιφερειακός ή τοπικός φορέας δεν ενεργεί ώστε οι σχολές οδηγών που επιθυμούν να παραδώσουν μαθήματα στην Σαμοθράκη ή άλλα παρόμοια μέρη, να λαμβάνουν κάποια επιχορήγηση για να το κάνουν... Γιατί και αυτοί οι επαγγελματίες για να φύγουν από την έδρα τους επιβαρύνονται επίσης με σημαντικό κόστος. Το οποίο ειδικά τώρα που λόγω της πανδημίας, το προηγούμενο διάστημα ήταν ανενεργοί, αδυνατούν να καλύψουν.

Έρχομαι λοιπόν εγώ ως επαγγελματίας και μόνο με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους συντοπίτες μου και θέλοντας την προστασία και την ασφάλεια όλων μας, να καλύψω την παντελή έλλειψη του κοινωνικού κράτους, κάνοντας την παρακάτω κοινωνική προσφορά:

Όποια σχολή οδηγών από την Αλεξανδρούπολη επιθυμεί να στείλει εκπαιδευτή οδήγησης στην Σαμοθράκη για να παραδώσει μαθήματα για την απόκτηση διπλώματος στους ενδιαφερόμενους, με προσωπικά έξοδα, θα καλύψω την μεταφορά του (εισιτήρια) προς και από Σαµοθράκη, την διαμονή και την σίτιση του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στο τηλέφωνο: 6976435139.

Μαργαρίτης (Άκης) Κίρκος
Επαγγελματίας Σαµοθράκης"