Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Βασίλης Μαυρίδης απαντάει με αποδείξεις στις αιχμές του Μέτιου.
Ο Βασίλης Μαυρίδης απαντάει με αποδείξεις στις αιχμές του Μέτιου.

Με έγγραφα & video ο Μαυρίδης "αδειάζει" τον Μέτιο

29-01-2021

Αίσθηση προκάλεσε, η αιχμή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, προς τον δήμαρχο Ορεστιάδας, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη ότι «όλους τους προηγούμενους μήνες δεν ενημέρωνε και χειριζόταν μόνος του το θέμα» και σε περίπτωση που γίνει κάτι με το ΚΥΤ Φυλακίου θα φταίει ο δήμαρχος.

Μια συνεδρίαση που αν και συμμετείχε και ο δήμαρχος της Ορεστιάδας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Μαυρίδης καθώς υπήρχε το εν λόγω θέμα στην συνεδρίαση δεν του δόθηκε αρκετός χρόνος να απαντήσει στις αιχμές του Περιφερειάρχη καθώς κόπηκε η ζωντανή αναμετάδοση της τηλεδιάσκεψης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν αυτό οφείλεται σε τεχνικούς ή άλλους λόγους.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας ωστόσο, όσο πρόλαβε, υποστήριξε ότι είναι αναληθής ο ισχυρισμός πως δεν ενημέρωσε κανέναν, αφού, όπως είπε, από τις 8 Σεπτεμβρίου, με επιστολή του, έκανε γνωστές τις εξελίξεις τόσο στον Περιφερειάρχη όσο και στους βουλευτές του νομού (ακολουθεί η επιστολή).

Σήμερα δύο ημέρες μετά ο κ. Μαυρίδης δια του λόγου το ασφαλές έδωσε στην δημοσιότητα την υπ. αριθμ. πρωτ. 19215/08-09-2020 επιστολή προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και ασύλου κ. Μηταράκη Νότη, το δελτίο τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη μία και μοναδική συνομιλία του, το 2020, με τον Υπουργό κ. Μηταράκη στις 20/11/2020 που αναφέρει τα θέματα που συζητήθηκαν αλλά και το βίντεο της τηλεδιάσκεψης θεσμικών φορέων που συγκάλεσε στις 04/01/2021, το οποίο παρέλαβαν άμεσα όλοι οι συμμετέχοντες.

Σ.Κ

 Διαβάστε εδώ την επιστολή.

Δείτε το video που ακολουθεί από την τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Βουλευτές του Έβρου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ΑΜΘ και δήμαρχος Ορεστιάδας,, αλλά και η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ: