Σήμερα είναι: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
greek english turkish
SUGAR ΙΚΤΕΟ BLD

Αθλητικά νέα

Εκπληκτικές εμφανίσεις των οκτώ σκακιστών/ριων της Αλεξανδρούπολης στους Προκριματικούς Αγώνες των Πανελληνίων Νεανικών Πρωταθλημάτων 2017
Εκπληκτικές εμφανίσεις των οκτώ σκακιστών/ριων της Αλεξανδρούπολης στους Προκριματικούς Αγώνες των Πανελληνίων Νεανικών Πρωταθλημάτων 2017

Με κύπελλα και μετάλλια επέστρεψε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από το Πρωτάθλημα σκακιού ΑΜΘ

25-04-2017

2 Κύπελλα, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο μετάλλιο για τους σκακιστές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης!

Γιώργος Γκόγκολας και Νάσος Βαλέριος προκρίνονται στους τελικούς των Νεανικών Πανελληνίων ως Πρωταθλητές Περιφέρειας!

Εκπληκτικές εμφανίσεις των οκτώ σκακιστών/ριων της Αλεξανδρούπολης στους Προκριματικούς Αγώνες των Πανελληνίων Νεανικών Πρωταθλημάτων 2017, που διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία στην Ξάνθη από τις 19 έως τις 22 Απριλίου, με την συμμετοχή 64 ταλαντούχων σκακιστών από την Περιφέρεια.

Δύο Πρωταθλητές Περιφέρειας που κατέκτησαν το κύπελλο, ένα ασημένιο μετάλλιο, και ένα χάλκινο, ήταν η συγκομιδή των σκακιστών/ριων της Αλεξανδρούπολης που συμμετείχαν στους αγώνες, ενώ πολύ καλές ήταν και οι εμφανίσεις των υπολοίπων παιδιών που για πρώτη φορά συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα.

Οι αγώνες έγιναν στο πλαίσιο των προκριματικών για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν στο Ρίο της Πάτρας από 26 έως 2 Ιουλίου 2017. Η ΕΣΣΑΜΘ έδινε 8 προκρίσεις , τις οποίες κατέκτησαν 2 σκακιστές από την Αλεξανδρούπολή και 6 από την Καβάλα.

- Γιώργος Γκογκολάς: Ο 7χρόνος σκακιστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την 1 η θέση στην κατηγορία των αγοριών έως 8 ετών, πετυχαίνοντας το απόλυτο 5/5 , αναδείχθηκε Πρωταθλητής Περιφέρειας και πήρε την πρόκριση για τα Πανελλήνια.

- Νάσος Βαλέριος: Ο 12χρόνος σκακιστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την 1 η θέση στην κατηγορία των αγοριών 12-14 ετών, με 5,5/7, αήττητος με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες, πέτυχε καθαρή νίκη, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Περιφέρειας και πήρε την πρόκριση για τα Πανελλήνια.

- Ελπίδα - Σοφία Αϊβαζιάν: η 15χρόνη σκακίστρια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, , αήττητη με 5 νίκες και δύο ισοπαλίες, ισοβάθμησε στην 1 η θέση, έχοντας τους ίδιους βαθμούς και τα ίδια κριτήρια με την 14χρόνη σκακίστρια από την Καβάλα Μάγδα Μιχαηλίδου. Οι δύο σκακίστριες που στον μεταξύ τους αγώνα πέτυχαν ισοπαλία, πήγαν σε αγώνες μπαράζ γρήγορου σκακιού όπου επικράτησε η Μιχαηλίδου. Έτσι η Αϊβαζιάν έχασε στο νήμα την 1 η θέση και την πρόκριση, κατακτώντας την 2 η θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

- Νάσος Κωνσταντίνος: Ο 17χρόνος σκακιστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των εφήβων έως 18 ετών με 2/5.

Πολύ καλές ήταν και οι εμφανίσεις των υπολοίπων 4 σκακιστών από την Αλεξανδρούπολη.

- Χρήστος Χασάπης: Ο 9χρόνος σκακιστής της Σκακιστικής Κίνησης Αλεξανδρούπολης στην κατηγορία Α10, κατέκτησε την 4 η θέση με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, πετυχαίνοντας 4,5/7.

- Ιορδάνης Τσιτλαίδης: Ο 10χρόνος σκακιστής της Σκακιστικής Κίνησης Αλεξανδρούπολης, κατέκτησε την 7 η θέση στην κατηγορία του με 3/7.

- Αικατερίνη Πάτρη: Η 13χρόνη σκακίστρια της Σκακιστικής Κίνησης Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την 6 η θέση στην κατηγορία κοριτσιών 12-14- 16 με 2/7.

- Σάββας Πάτρης: Ο 11χρόνος σκακιστής στης Σκακιστικής Κίνησης Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την 19 η θέση στην κατηγορία αγοριών 12-14, με 3/7.

Τις υπόλοιπες προκρίσεις για τα Πανελλήνια κατέκτησαν οι σκακιστέςαπό την Καβάλα:

Κώστας Σαμαρίδης (Έφηβοι Α18), Γιάννης Σταμάτης (Παίδες Α16), Μάγδα Μιχαηλίδου (Κορασίδες Κ14),  Γρηγόρης Καλαμούκος (Παμπαίδες Α12- Α14), Γιώργος Χατζηγαβριήλ (Παμπαίδες Α10),  Γιολάντα Καλαμούκου (Παγκορασίδες Κ10)