Σήμερα είναι: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
greek english turkish
AL FARO BLD ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων στη Σαμοθράκη (φώτο)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων στη Σαμοθράκη (φώτο)

16-04-2018

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθος κόσμου εορτάστηκε και φέτος, την Κυριακή του Θωμά στη Χώρα Σαμοθράκης, η μνήμη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης Μιχαήλ, Γεωργίου, Θεοδώρου, Μανουήλ και Γεωργίου που μαρτύρησαν το 1836 έξω από το χωριό Μάκρη της Αλεξανδρουπόλεως.

Για την εορτή των Αγίων και τις πανηγυρικές εκδηλώσεις στο νησί της Σαμοθράκης, ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος προσεκάλεσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Το απόγευμα του Σαββάτου της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 14 Απριλίου 2018, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας Σαμοθράκης, όπου φυλάσσονται τα λείψανα των Αγίων, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος στο τέλος του Εσπερινού ωμίλησε επικαίρως προς το εκκλησίασμα.

Το πρωί της Κυριακής του Θωμά, 15 Απριλίου 2018, τελέσθηκε στον Ναό της Χώρας ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών λειψάνων των Αγίων μέχρι το Παρεκκλήσιο των Αγίων, όπου τελέσθηκε η απόλυση της Θείας Λειτουργίας.

Δείτε παρακάτω τις φώτο που ακολουθούν από την λιτάνευση των ιερών λειψάνων των Αγίων: