Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Μην είμαστε στο ίδιο έργο θεατές» - παρεμβάσεις στο Τυχερό ενόψει του χειμώνα
Προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα στον Έβρο, σε ό,τι αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού, έχει ήδη ξεκινήσει.
Συνεργεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Περιβάλλοντος, βρέθηκαν στον πολύπαθο Κάμπο Θυμαριάς στο Τυχερό Σουφλίου, αναλαμβάνοντας έγκαιρα δράση.
«Αποκαταστήσαμε με δικά μας μέσα το ρήγμα στο κανάλι, αφού το Υπουργείο καθυστέρησε και τώρα τρέχουμε να βγάλουμε τις αιτήσεις για τις εργολαβίες. Προσπαθούμε μη μας προλάβει ο καιρός», επισήμανε ο Κώστας Βενετίδης.
Οι παρεμβάσεις σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται να έχουν και συνέχεια, δεδομένων των ανοιχτών «πληγών» που άφησαν οι περσυνές πλημμύρες στον Κάμπο.
«Είναι ένα σημείο με έντονα προβλήματα που πολλές φορές έχει χτυπηθεί από την κακοκαιρία. Το μέρος είναι πολύ δύσβατο και το επόμενο μας βήμα είναι να επιχειρήσουμε και τη διάνοιξη ενός καναλιού».
Υπενθυμίζεται πως οι αγρότες στο Τυχερό αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κάθε χρόνο, προβλήματα που οδήγησαν στην κατακόρυφη πτώση της παραγωγής βάμβακος φέτος αφού εξαιτίας των πλημμυρών οι καλλιέργειες «χτυπήθηκαν» και από το πράσινο σκουλήκι.
Μαρίνα Κριτού
- Μονοδρομείται κεντρικός δρόμος στην Αλεξανδρούπολη
(22-01-2020) - Σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμος ο νέος χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Αλώνια Σαμοθράκης
(22-01-2020) - Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
(22-01-2020) - «Sextortion scam»: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί για νέα απάτη
(22-01-2020) - Χρήστος Δερμεντζόπουλος: "Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα Ταχυδρομείο στην περιοχή μας"
(22-01-2020)