Σήμερα είναι: Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ SARIDIS BANNER ZUKERO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μιχαηλίδης: Θα πρέπει να επανεξεταστεί από το Δήμο Αλεξανδρούπολης το σημείο που θα τοποθετηθεί το γλυπτό του Γεωργίου

Μιχαηλίδης: Θα πρέπει να επανεξεταστεί από το Δήμο Αλεξανδρούπολης το σημείο που θα τοποθετηθεί το γλυπτό του Γεωργίου

12-01-2018

Πως θα πρέπει να επανεξεταστεί από τη δημοτική αρχή το σημείο που θα τοποθετηθεί το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου, στην Αλεξανδρούπολη, επισημαίνει ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ κ. Παύλος Μιχαηλίδης.

Πιο συγκεκριμένα όπως τονίζει ο ίδιος είναι λάθος η επιλογή του σημείου, δίπλα στο Ηρώον των Βιζβύζηδων Θρακών Αγωνιστών.

Όπως επισήμανε: "Η πρόταση για τοποθέτηση του έργου στο τριγωνικό πάρκο απέναντι από το Πολυκοινωνικό ή στην περιοχή του γηπέδου Φώτης Κοσμάς, αποτελεί και την ενδεδειγμένη μια και η θεματολογία του συμβολίζει ένα μοντέρνο αθλητικό σύμπλεγμα".

Δείτε τι ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Ενώνουμε την φωνή μας με όσους επιμένουν πως είναι λάθος η επιλογή του σημείου που θα στηθεί το νέο γλυπτό από την δημοτική αρχή! Πρέπει άμεσα να γίνει δεκτή η εισήγηση του γνωμοδοτικού οργάνου για αλλαγή της θέσης του: 

"Η τοποθέτηση του μοντέρνου γλυπτού (έργο του Γλύπτη Κωστή Γεωργίου που αποτελεί μια προσφορά της "Green Cola"), δίπλα στο Ηρώον των Βιζβύζηδων Θρακών Αγωνιστών του 1821, θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα από την δημοτική αρχή. Η αρνητική εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης η οποία αποτελεί το αρμόδιο γνωμοδοτικό όργανο, θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη. Η πρόταση για τοποθέτηση του έργου στο τριγωνικό πάρκο απέναντι από το Πολυκοινωνικό ή στην περιοχή του γηπέδου Φώτης Κοσμάς, αποτελεί και την ενδεδειγμένη μια και η θεματολογία του συμβολίζει ένα μοντέρνο αθλητικό σύμπλεγμα.

Όπως σωστά άλλαξε η αρχική απόφαση για τοποθέτηση του γλυπτού στην οδό Κύπρου, θα πρέπει και η νέα αυτή θέση να αναθεωρηθεί, πρώτον διότι δημιουργεί θέματα προσβασιμότητας, αλλά κυρίως διότι δεν συνάδει με τους Θρακιώτες Ήρωες Αγωνιστές του 1821.

Εξάλλου είναι εντελώς λάθος να συγκεντρώνεις ασφυκτικά όλα τα γλυπτά, αγάλματα σε ένα συγκεκριμένο μέρος, την στιγμή που η πόλη στερείται δραματικά αναλόγων εικαστικών παρεμβάσεων στα περισσότερα από τα τουριστικά της σημεία (πλάτωμα δίπλα στην "ΑΡΓΩ", στροφή της παραλιακής προς το "Εγνατία",κλπ).

Με αφορμή το θέμα αυτό, να θυμίσουμε πως ακόμη εκκρεμεί η υπόσχεση του κ. Λαμπάκη για την αποκατάσταση του συμπλέγματος των Βιζβύζηδων, όταν με αυθαίρετη απόφαση του ίδιου προ τριετίας το μνημείο "γυαλίστηκε" στην κυριολεξία. Η καταστροφή της πατίνας του μνημείου από τον κ.δήμαρχο ήδη έχει προκαλέσει αλλοιώσεις πέρα από το άσχημο αισθητικό του αποτέλεσμα.

Εκλέγουμε