Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ένας Έλληνας είχε επισκεφτεί στο παρελθόν το Μουσείο του Λούβρου και του έκανε αρνητική εντύπωση το πως αποκαλούν το άγαλμα της "δικής" Νίκης!
Ένας Έλληνας είχε επισκεφτεί στο παρελθόν το Μουσείο του Λούβρου και του έκανε αρνητική εντύπωση το πως αποκαλούν το άγαλμα της "δικής" Νίκης!

Μουσείου του Λούβρου: "Aποσιωπούν" μέχρι & το Ελληνικό όνομα της Νίκης της Σαμοθράκης! - Την αποκαλούν "Victoire de Samothrace"

23-10-2021

Δεν είναι καθόλου λίγες οι φορές που και το e-evros.gr, έχει αναδείξει τη σημαντικότητα για τον τόπο του Έβρου αυτού του αγάλματος, της περίφημης Νίκης της Σαμοθράκης! Πρόκειται για ένα άγαλμα που άρπαξαν από τη Σαμοθράκη και δυστυχώς δεν έχει επιστρέψει μέχρι σήμερα.

Για ακόμη μια φορά μας "αποκαρδίωσε" ένας Έλληνας, ο οποίος είχε επισκεφτεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και αυτό που διαπίστωσε πρώτα ο ίδιος και έπειτα και εμείς ήταν η "αποσιώπηση" του Ελληνικού ονόματος της Νίκης της Σαμοθράκης.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας επισκέπτης στην διάρκεια της ξενάγησής του ρώτησε τον υπάλληλο που βρισκόταν στην ελληνική πτέρυγα του μουσείου, για το που βρίσκεται η Νίκη της Σαμοθράκης στα γαλλικά, αναφέροντας όμως το όνομα του αγάλματος στα Ελληνικά. Η απάντηση του υπαλλήλου ήταν απρόσμενη καθώς του απάντησε "Μήπως εννοείται την "Victoire de Samothrace;"

Έτσι λοιπόν αφού κατάλαβε τι συμβαίνει ο Έλληνας, τότε ξανά ρώτησε τον υπάλληλο το αν γνωρίζει πως λέγεται το φημισμένο ρολόι του Λονδίνου και ο υπάλληλος του απάντησε με έμφαση "Big Ben".

Ορμώμενος από την απάντησή του ο Έλληνας του είπε "Γιατί δεν το λέτε αυτό Grand Ben;  Γιατί νιώθετε την ανάγκη να κλέψετε και το όνομα εκτός από το έκθεμα;"

Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ καθώς ο επισκέπτης μας, παρατήρησε και κάτι ακόμη σημαντικό! Η Ελληνική πλευρά κατέχει το 30% του Μουσείου του Λούβρου και στην είσοδο δεν υπάρχει ούτε το "καλώς ήρθατε "στα Ελληνικά, ανάμεσα σε 20 γλώσσες!

newsroom @ e-evros.gr