Κάτι τρέχει στον Έβρο

Για τα νέα μέτρα που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους μίλησε στο e-evros.gr ο Πρόεδρος της Εστίασης.
Για τα νέα μέτρα που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους μίλησε στο e-evros.gr ο Πρόεδρος της Εστίασης.

Ν.Γεωργιάδης: "Δεν είμαστε ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουμε & την ταυτοποίηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού"

23-09-2021

Αυτοί οι τελευταίοι 2,5 μήνες, δεν είναι ικανοί να καλύψουν τις απώλειες των δύο lockdown, πέρυσι κι φέτος, όπου οι επιχειρήσεις του καφέ και της εστίασης έμειναν κλειστές 8,5 ολόκληρους μήνες, καθώς στη συνέχεια και για αρκετό καιρό, ενώ ήταν ανοιχτές, υπολειτουργούσαν.

Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, το  e-evros.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Νίκο Γεωργιάδη, για τα νέα μέτρα που έρχονται στην εστίαση και αφορούν κυρίως τους εμβολιασμένους αυτή τη φορά.


Ακόμη μια "δουλειά" θα έχει να κάνει ο επιχειρηματίας ενός καταστήματος εστίασης, καθώς η κυβέρνηση ζητά να γίνεται και ταυτοποίηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού των πολιτών. Ο κ. Γεωργιάδης όσον αφορά αυτό το ζήτημα μας τόνισε πως "είμαστε αρνητικοί απέναντι σε κάτι τέτοιο, διότι θα μπούμε σε μια διαδικασία που πιο πολύ θα διαρκεί η ταυτοποίηση παρά να εισέρχεται ο κόσμος στο εσωτερικό του καταστήματος".

Ενώ όσον αφορά το πως "κυλούν" τα πράγματα με τα rapid test μας επεσήμανε πως "Όλα προχωράνε κανονικά, οι υπάλληλοι έρχονται προετοιμασμένοι, σε αυτό βοήθησε το γεγονός πως τα rapid test πλέον διενεργούνται και στα φαρμακεία".

Παράλληλα ο λόγος μεταφέρθηκε προς το μέλλον και συγκεκριμένα για το αν τελικά η εστίαση βγει αλώβητη από όλα αυτά τα μέτρα, κυρίως στην περίπτωση ενός τοπικού lockdown όπως έγινε στη Καβάλα και απογορεύητκε μέχρι και η μουσική στα καταστήματα.

Πάνω σε αυτό μας είπε ότι "Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, ο καθένας θα πορευτεί με όσα έχει και όσα μπορεί να κάνει, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στους εξωτερικούς χώρους που είναι μεικτοί χώροι. Όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι κουρασμένοι και εξαντλημένοι".

Όπως έχουμε διαπιστώσει ο κλάδος της εστίασης συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που υπέστησαν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης. Ουδείς γνωρίζει πόσο θα προχωρήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού, τι θα γίνει με τις μεταλλάξεις του ιού, πόσο θα επιβαρυνθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, εάν εν τέλει οι επόμενοι μήνες θα κυλίσουν σε συνθήκες σχετικής κανονικότητας για την κοινωνία και την οικονομία.

Φ.Δούκογλου