Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Νέα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ  για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο

Νέα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο

27-11-2021

Στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας εντάσσονται 280 νέα οχήματα. Η παραλαβή τους έγινε την περασμένη Τετάρτη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών στην Αμυγδαλέζα, παρουσία του γ.γ. Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

«Σε συνέχεια της προσπάθειάς μας με την αύξηση του αριθμού των περιπολικών κατά 100 που βρίσκονται σε υπηρεσία τις νυχτερινές ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εντείνουμε τις ενέργειές μας για να εξασφαλίσουμε σύγχρονες υποδομές και εφόδια για τους αστυνομικούς μας, οι οποίοι κάνουν μία πάρα πολύ δύσκολη δουλειά επ' ωφελεία της κοινωνίας» δήλωσε ο υπουργός.

«Θα συνεχίσουμε αυτό το πρόγραμμα προμηθειών κατάλληλου υλικού για τους αστυνομικούς, προκειμένου να δουλεύουν και οι ίδιοι με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας. Συνεχίζουμε σταθερά, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, για να διασφαλίσουμε Ασφάλεια για τους πολίτες, Ασφάλεια σε όλη τη χώρα».

Τα νέα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. είναι:

80 περιπολικά, 30 οχήματα αγροτικού τύπου και 4 οχήματα τύπου SUV για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο
95 μοτοσικλέτες για τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ Αθήνας - Θεσσαλονίκης
5 γερανοφόρα
42 ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς ασθενών με Covid-19
24 οχήματα για το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου Νέας Οδού.
Η δαπάνη ανέρχεται στα 6.160.220 ευρώ που προήλθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό και ευρωπαϊκά κονδύλια.