Σήμερα είναι: Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
greek english turkish
BABY SHOP AL FARO TIMI MIKRO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα στοιχεία θα αξιοποιούνται από σχολές του ΔΠΘ, όπως το Πολυτεχνείο Ξάνθης
Τα στοιχεία θα αξιοποιούνται από σχολές του ΔΠΘ, όπως το Πολυτεχνείο Ξάνθης

Νέος μετεωρολογικός σταθμός Ορεστιάδας: συνεργασία Δήμου & Δ.Π.Θ

07-08-2018

Μετεωρολογικό σταθμό πρόκειται να αποκτήσει ο Δήμος Ορεστιάδας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το Δήμαρχο.

Το ζήτημα εισηγήθηκε ο ίδιος ο Βασίλης Μαυρίδης κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

«Η πρωτοβουλία ανήκει στο Δ.Π.Θ, κι εμείς ως Δήμος αποδεχθήκαμε την πρόταση. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η εγκατάσταση του εξοπλισμού με προμήθεια, ένα ποσό της τάξεως των 9.550 €», αναφέρει ο Δήμαρχος.

Ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει αισθητήρα βροχής, ταχύτητας ανέμου, μέτρησης υγρασίας και θερμοκρασίας εδάφους για ένα σημείο, με σκοπό την παρακολούθηση των μετεωρολογικών στοιχείων και φαινομένων και την αξιοποίησή τους σε ετήσια βάση.

«Θα γίνεται ένας μετεωρολογικός προγραμματισμός ανάλογα με την πορεία και την εξέλιξη των φαινομένων για να μπορούμε να βοηθάμε τους αγρότες της περιοχής μας». Σε αυτό το πλαίσιο ο σταθμός θα λειτουργεί στη λογική της πρόληψης πρόκλησης ζημιών στις καλλιέργειες που κάθε χρόνο βιώνουν οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα.

Η υλοποίηση του έργου ξεκινά άμεσα σύμφωνα με τον Β.Μαυρίδη, αφού από αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του σταθμού στο κτήριο Δήμητρα του Δ.Π.Θ, στο λεγόμενο πρώην ΚΕΓΕ.  

Μαρίνα Κριτού