Σήμερα είναι: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
greek english turkish
AL FARO ΙΚΤΕΟ SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Νερό 90 βαθμών έφερε στην επιφάνεια η γεώτρηση στο γεωθερμικό πεδίο Άνθειας – Αρίστηνου

Νερό 90 βαθμών έφερε στην επιφάνεια η γεώτρηση στο γεωθερμικό πεδίο Άνθειας – Αρίστηνου

13-10-2016

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εργασίες της Αντιδημαρχείας Ενέργειας και Φυσικών πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο Γεωθερμικό πεδίο στην περιοχή Αριστήνου – Άνθειας, έξω από την Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα, η γεώτρηση έφερε στην επιφάνεια νερό 90 βαθμών Κελσίου, σε άριστα εκμεταλλεύσιμες ποσότητες, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 20 περίπου μέτρων.

Ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας κ Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την έκβαση των έργων στην περιοχή.

Όπως επεσήμανε το ζεστό νερό σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθεί για την θέρμανση 12 κτιριακών συγκροτημάτων του Δημου στην περιοχή Άνθειας – Αριστήνου μέχρι και το Παιδικό χωριό ΣΟΣ, ένα έργο του οποίου η χρηματοδότηση φτάνει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει την πλήρη απεξάρτηση από το πετρέλαιο, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ακολουθήσουν και άλλες γεωτρήσεις στην περιοχή για την πλήρη εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου στην περιοχή.

Πρόκειται για ένα έργο δύσκολο, αλλά και ταυτόχρονα πρωτοποριακό, καθώς δεν υπάρχει ανάλογό του, σε ολόκληρη τη χώρα, κάτι το οποίο υπογράμμισαν και οι τεχνικοί που εργάζονται στην συγκεκριμένη γεώτρηση.

MENOYME ΑΣΦΑΛΕΙΣ